Bečej: Dom zdravlja ostaje bez ginekologa

Poslednji ginekolog u radnom odnosu u Domu zdravlja Bečej i zvanično napušta tu zdravstvenu ustanovu 28. februara.
Bečej: Dom zdravlja ostaje bez ginekologa
Foto: Pixabay
Rukovodstvo Doma zdravlja ipak obećava kontinuiranu zdravstvenu zaštitu građanki, ali ističe da je odlazak zdravstvenih radnika naša stvarnost, prenosi portal "Moj Bečej".
 
"Obaveštavamo pacijentkinje da će od 1. marta ginekolog dr Ubović, koja nam je i do sada dolazila u ispomoć, uz podršku lokalne samouprave, raditi tri puta nedeljno, umesto dosadašnja dva. Takođe, novi specijalista ginekolog počinje sa radom 1. marta i on će biti u radnom odnosu kod nas", navela je direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić.
 
Direktorka ističe da je konstantni odlazak lekara uopšte, pa i lekara specijalista, kao i drugog zdravstvenog osoblja stvarnost, ali navodi da se rešenja ipak nalaze.
 
"Rukovodstvo Doma zdravlja, uz pomoć lokalne samouprave, radi na tome da se i u takvim okolnostima omogući adekvatna zdravstvena usluga svim sugrađanima. Od 1. marta počinje puno radno vreme da radi i neuropsihijatar, tj. doktorka je završila svoju specijalizaciju, a za šest meseci se vraća i naš doktor specijalista radiolog, koji takođe završava svoju specijalizaciju, pa će dom zdravlja imati radiologa svaki dan, što će nam svima znatno olakšati rad i poboljšati zdravstvenu zaštitu", navodi Nešić za "Moj Bečej".
 
Priču u celini čitajte OVDE.
  • Perica

    23.02.2019 23:25
    Realnost
    Realnost je da nije realno da recimo poslanici odbornici i svi ostali koji prestavljaju narod imaju strahovito velika primanja u odnosu na doprinos ovom drustvu . A nerealno i strahovito su male plate zdravstvenih radnika pogotovo medecinskih sestara koje rade izuzetno naporan i odgovoran posao .
    NEMA PARA
    NADjITE
    ILI ODLAZITE
    NEMA IZBORA KAVI IZBORI NESPOSOBNI STE UNISTILI STE SVE KAO SKAKAVCI
  • 1/5000000

    23.02.2019 21:44
    Sučeljavanje
    Pa gde baš sad kad je zdravstvo u Pokrajini na istorijskom maksimumu?
  • aha

    23.02.2019 10:45
    A ta ginekologica je otisla u novosadski dom zdravlja, upravo iz razloga jer je i taj ostao bez svojih ginekologa. A sta mislite koliko ce ostati to dvoje sto sad zavrsavaju, s obzirom da su vasi sumanuti mafijaski ugovori kojima ih ucenjujete vec poceli da padaju na sudu? I da li bi neko direktorki Kosani objasnio, kad vec ona ne zna, da joj se ne vraca doktorka neuropsihijatar, nego doktorka psihijatar, sto su dve potpuno razlicite stvari (i da se neuropsihijatri ne skoluju vec skoro tri decenije u ovoj zemlji, nego odvojeno neurolozi ili psihijatri jer su to dve potpuno razlicite grane medicine, dosad je stvarno vec mogla nauciti). Sta ocekujete od Doma zdravlja kad mu se dirketorka ovako razume u posao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina