Subotica: Polovina vozača "Suboticatransa" štrajkuje bolovanjem

Polovina vozača "Suboticatransa", njih 73, zvanično je na bolovanju, a nezvanično u tihom štrajku zbog malih plata.
Radnici su nezadovoljni platama i uslovima rada, dok poslovodstvo nije u mogućnosti da poveća zarade s obzirom da su javno preduzeće u kojem su zarade zamrznute.
 
Tim povodom, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da faza zamrzavanja plata i zabrane zapošljavanja u javnom sektoru treba da se završi jer je "situacija neodrživa".
 
"Postoje problemi u sistemu javnih preduzeća, poput ovih u 'Suboticatransu', bez obzira da li je reč o epidemiji ili o tome da mnogi odlaze i nema ko da udovolji potrebama građana, to je neodrživo. Problemi su vidljivi i na čistoći grada, nismo toliko siromašni, da bi bilo ovako prljavi, ne sećam se da je grad bio ovako zapušten. Ne radi se tu o tome da li direktor pripada nekoj partiji, već da je preduzeće razgrađeno. Potrebno je ljudima podići plate, neće to odmah biti koliko ljudi očekuju, ali ova situacija je neodrživa", ocenio je Pastor u intervjuu subotičkom mađarskom radiju.
  • Iva

    23.02.2019 10:54
    Monti Pajton drzava
    Problem je sto vozaci koji su na bolovanju znaju da ne mogu dobiti otkaz jer ako dobiju otkaz nece imati niko ni te preostale autobuse da vozi a ako se to desi onda glasaci idu peske a ako glasaci idu peske nece glasati istu garnituru likova kao do sada.
  • Logi

    22.02.2019 23:51
    uzgred 1/2 bolesna
    Ako je polovina na bolovanju, trebalo bi da reaguje ili epidemiolog iz nadležnog zavoda ili lekarska komisija RFZO. Neshvatljivo mi je da ovaj podatak prođe kao usputni uz priču o malim platama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.