Sukob medicinske sestre i lekara zbog ikone

Doktor Doma zdravlja u Vrbasu vređao je i fizički napao medicinsku sestru na radnom mestu, jer je skinula ikonu sa zida, prenosi RTS.
Incident se dogodio krajem prošle godine, a za njega se saznalo kada se na društvenim mrežama pojavio audio-snimak nemilog događaja. Napad se dogodio 7. decembra.
 
U Domu zdravlja "Veljko Vlahović" potvrdili su za RTS da je lekar specijalista sportske medicine, doktor Dražan Peša, fizički nasrnuo na medicinsku sestru Jelenu Čeke, pred jednim svedokom i to u toku radnog vremena u ambulanti sportske medicine u Vrbasu. 
 
Kako je rečeno, konflikt je nastao zbog skinute ikone sa zida, a iako je medicinska sestra vratila ikonu na prethodno mesto, sukob je eskalirao do fizičkog obračuna. 
 
Sa zvaničnom istragom ovog događaja počelo se 17. decembra, odnosno onog trenutka kada je napadnuta medicinska sestra podnela prijavu rukovodstvu Doma zdravlja, a po službenoj dužnosti reagovali su u policiji. 
 
Protiv lekara je pokrenut disciplinski postupak, a očekuje se i reakcija Lekarske komore Srbije.
  • Rade

    04.03.2019 15:06
    Neka otvori svoju ordinaciju pa neka kaci sta hoce u drzavnoj ustanovi koju placaju gradjani nema pravo da kaci nikakve religiske simbole ako mu se to nesvidja neka oslobodi mesto nekom pametnom da moze da radi.
  • deo demosa

    04.03.2019 09:28
    šta reći
    lekar je iskazao svu ljubav koju hrišćanstvo propoveda, kao da ga je pokojni patrijarh pavle čitavog života vodio na skromnost i bogoljublje. nemam reči.
  • jatzans

    04.03.2019 07:41
    @Nebojša
    Kada sestra udje u doktorov stan i skine ikonu sa zida može se razgovarati o bezobrazluku i nepristojnosti, odnosno uvredi.
    Nema šta da traži versko obeležje na zidu državne ustanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina