Meštanin Sremske Mitrovice prodavao robu ispod cene i nije plaćao dobavljače

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, uhapsila G.S. (27) iz Sremske Mitrovice, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.
Meštanin Sremske Mitrovice prodavao robu ispod cene i nije plaćao dobavljače
Foto: Pixabay
Uhapšeni su i D.G. (33) iz okoline Stare Pazove i T.K. (24) iz Beograda, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.
 
Sumnja se da je G.S. kao odgovorno lice preduzeća "T kompani" iz Sremske Mitrovice, sa D.G, T.K. i još jednom osobom za kojom policija traga, od 12. januara do 9. maja 2018. godine, sa više pravnih lica u Srbiji sklopio poslovne odnose, preko kojih je njegovo preduzeće nabavljalo robu, koju su zatim dalje prodavali po znatno nižim cenama od nabavne, delom legalno a delom "na crno". 
 
G.S. se sumnjiči da je novac od prodate robe podigao sa računa preduzeća "T kompani" i zadržao ga za sebe, a dobavljačima robe nije platio kupoprodajnu cenu preuzete robe. Takođe, on je, kako se sumnja, izdao i registrovao 83 menice za koje nije imao pokriće.
 
Na ovaj način, za sebe je pribavio imovinsku korist od 14.638.996 dinara, dok je jedan Institut za ratarstvo i povrtarstvo i 12 privrednih društava oštetio za 36.160.661 dinar.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina