FOTO: Potencijalno opasne materije u kanisterima kraj Velikog bačkog kanala u Vrbasu

Na dojavu građana, Ekološki pokret Vrbasa prijavio je komunalnoj inspekciji odbačene plastične kanistere u trsci kraj Velikog bačkog kanala, iza ograde Centra za fizičku kulturu u Vrbasu.
FOTO: Potencijalno opasne materije u kanisterima kraj Velikog bačkog kanala u Vrbasu
Foto: Ekološki pokret Vrbas
Uvidom u etiketu s jednog od kanistera, moguće je da je njihov sadržaj bio alkalni koncentrat za pranje kamiona i zamašćenih komora, navode u Ekološkom pokretu Vrbas.
 
 
"Od inspekcije smo zahtevali da nas obaveste o svom postupanju, te da angažuju ovlaćenu službu da ukloni potencijalno opasan otpad. Namena sadržaja kanistera mogla bi inspekciji da suzi potragu za neodgovornim licima koji su bahato izbacili kanistere u trsku. Ostaje da vidimo koliko će se inspektori angažovati po ovom problemu i da li će eventualno angažovati policiju za uzimanje otisaka sa kanistera", zaključuju u udruženju.
 
  • Milan

    15.03.2019 11:52
    Spin
    Svaki dobronamerni građanin zna da bacanje kojekakvog smeća, neplanska seča drveća, paljenje strnjike i žbunja, izlivanje fekalija u reke i ostale normalne stvari nisu opasne. Problem je jedino osiromašeni uranijum.
  • Lala

    14.03.2019 18:51
    Zlocin i kazna
    Jos jedan primer koliko smo neodgovorni prema sredini u kojoj zivimo i koju ostavljamo nasoj deci.Ako nadlezni ne reguju na nacin da pocinioci budu naj strozije kaznjeni, onda su oni njihovi saucesnici a svi mi taoci opsteg nemara neodgovorne drzave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina