REM upozorio RTV Pančevo zbog vređanja novinara

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izrekao je dve mere upozorenja Radio-televiziji Pančevo zbog vređanja novinara portala Pančevo Si Ti (pancevo.city) Nenada Živkovića i predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović.
REM upozorio RTV Pančevo zbog vređanja novinara
Foto: Pixabay
Kako se navodi na sajtu REM-a Televizija Pančevo povredila je odredbe Zakona o elektronskim medijima i Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.
 
 "Prva mera upozorenja izrečena je zbog objavljenih programskih sadržaja RTV Pančevo povodom kojih su u Regulatorno telo stigli dopisi iz redakcije sajta Pančevo Si Ti, kao i dopisi desetina građana", saopštio je REM-a.
 
Podsetimo, UNS je u februaru protestovao zbog priloga TV Pančevo u kojem je Živković nazvan "klasičnom lažovčinom", "smradom", "separatistom", "dangubom", "licemerom", nakon što je on govorio na protestu građana u Pančevu. "Ovo je najstrašniji primer zloupotrebe, nekada uglednog medija koji je dobijao međunarodne nagrade. Ovaj prilog shvatam kao crtanje mete neistomišljenicima", rekao je tada UNS-u Živković.
 
Kako UNS saznaje drugu meru upozorenja Savet REM-a izrekao je TV Pančevu i po prijavi predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović. Inače, prilozi o Simonović na ovoj televiziji usledili su nakon što je poništila presudu Osnovog suda u Vršcu protiv Stefana Cvetkovića, koji je po tužbi funkcionera SNS-a osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, kao i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara.
  • N

    15.03.2019 11:04
    Upozorio?! Sta? Necu vise, majke mi?
    U iole normalnim drzavama za tako nesto sledi otkaz i prekrsajna prijava, minimum.
    Sram ih bilo sve, RTV Pancevo, novinare, urednike i REM!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.