Vatin: Kamioni na ulaz u Rumuniju čekaju više od 24 sata

Na graničnom prelazu Vatin kamioni u koloni dugoj preko četiri kilometra na izlaz iz zemlje čekaju više od 24 časa, saopštila je Uprava carina.
Vatin: Kamioni na ulaz u Rumuniju čekaju više od 24 sata
Foto: 021.rs (arhiva)
Razlog za gužve i zastoje je usporen rad rumunskih graničnih službi.
 
Juče su tokom dnevne smene na ovom graničnom prelazu, od 7.30 do 19.30 časova, iz naše zemlje izašla svega 33 kamiona.
 
Međuprostor između dve granice je neprestano popunjen, što govori o tome da dinamika kojom se odvija saobraćaj zavisi isključivo od rumunske strane, koja ne samo da usporeno radi, već sporadično pravi i potpune višečasovne prekide u radu, navode iz Uprave carina. Dodaju da se ovakvi zastoji dešavaju periodično, gotovo jednom nedeljno i nemaju nikakve veze sa radom naših pograničnih službi.
 
Na ulazu u zemlju nema zastoja ni u teretnom, ni u putničkom prometu, ističe se u saopštenju.
 
Uprava carina navodi i da je u procesu uvođenja elektronskog sistema za praćenje tovara, tzv. lokatora, ali ističe da postavljanje tih uređaja ni na koji način ne produžava postupak na granici, već je najčešće uzrok takvog stanja dinamika rada carinskih administracija susednih zemalja.
  • Zvonko

    24.03.2019 11:14
    Tradicija
    Kad nema tradicije, nema ni prolaska.
  • Мунгос

    23.03.2019 10:03
    Тихе санкције.
    Неће да кажу, али сви ти шлепери иду кроз Румунију транзицијом. Румуни (европљани) ометају пролаз беспотребним задржавањем возила и тако доприносе политици ЕУ. Слугерањски.
    Могла би и Србија за пробу да почне да ради сличне ствари, колико да видимо каква ће да буде реакција. Да звер покаже свој траг.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.