Sombor: Glumci protiv imenovanja nove direktorke pozorišta

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora tog pozorišta.
Sombor: Glumci protiv imenovanja nove direktorke pozorišta
Foto: 021.rs
Ta odluka treba da bude usvojena na sednici Skupštine grada 25. marta.
 
Kako se navodi u saopštenju glumačkog ansambla, to je "neprijatno zbog toga što je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz kuće", kao i da "dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet Vesne Paštrović ne preporučuju je za tu dužnost".
 
"Dobro pozorište jeste i mesto eksperimenata, ali u dobrom pozorištu se jako dobro zna šta znači pogrešna podela i koliko su i na kratke i na duge staze pogubne njene posledice", navodi se u saopštenju i podseća da je "Narodno pozorište Sombor svojim radom etablirano kao jedno od najboljih u državi".
 
Ansambl je naveo da ih "iskustvo uči da onaj u čijim je rukama i nož i kolač (u tom slučaju gradska vlast) ima svoje aršine i malo ili ni malo ne haje ni za logiku, ni za pravdu i nepravdu, ni za kvalitet, ni za suštinski interes toga o čemu odlučuje".
 
"Sa jedne strane, da ostane trag da smo odgovorno stali da sačuvamo i odbranimo Teatar koji smo radeći gradili, duboko se oslanjajući na najbolje što su sazdali oni pre nas", navodi se u saopštenju i dodaje da "još jednom mole osnivača da preispita svoju odluku".
 
Ansambl je dodao da želi da "predupredi kancerogenu situaciju koja nastaje u kući kada na njeno čelo dodje neadekvatan i neprihvaćen prvi čovek usled čega nastaju podele za i protiv".
  • Mica

    01.04.2019 13:42
    mikica55@yahoo.com
    Cirkuzanti su a ne glumci.Pisu pisma podrske kao u komunizmu.Jer oni imaju ideju da proguraju svog kandidata koji nema veze sa pozoristdm.Sto ne napisu da je njihov kandidat sociolog.Osnovna kvalifikacija je da je devojka barda pozorista.
  • Pinokio

    23.03.2019 19:37
    U skoro svim ostalim institucijama kulture SNS je postavio diletante, glupandere, bezvezanere, šarlatane i slične, pa zašto da jedno pozorište štrći. Samo je važno da rukovodilac bude lojalan vođi i da ne traži prebiše i da daje kad treba. Tako je u Novom Sadu, u svim ostalim mestima Vojvodine, u celoj Srbiji. Čast retkim izuzecima, zaista retkim.
  • Zivan

    23.03.2019 16:52
    Šta hoćete glumci, predugo ste imali dobru upravnici, vreme je da vidite kako je to kada na čelo kuće dođe bezvezanderka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".