Apatin: I ove godine šansa parovima za vantelesnu oplodnju

Kao i prošle godine, MZ Apatin i ove obezbeđuje pravo na ostvarivanje jednokratne pomoći u visini od 250.000 dinara za vantelesnu oplodnju.
Apatin: I ove godine šansa parovima za vantelesnu oplodnju
Foto: Pixabay
Pravo na pomoć imaju svi podnosioci zahteva sa teritorije mesne zajednice, kojima je konstatovana neplodnost i to pod uslovom da su prethodno iskoristili tri pokušaja ostvarivanja ovog prava iz sredstava republičkog zdravstvenog osiguranja, kaže sekretarka MZ Aleksandra Milkić. 
 
"Takođe, parovi koji su započeli proceduru vantelesne oplodnje o sopstvenom trošku za četvrti pokušaj, a koji nije finasiran iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, imaju pravo na naknadu troškova uz priložene račune do visine 250.000 dinara", rekla je Milkićeva.
 
Sredstva za ove namene obezbeđena su iz mesnog samodoprinosa, koji je po prvi put zaveden 1. januara 1994. godine, a zahteve za ostvarivanje pomoći za vantelesnu oplodnju podnose se komisiji Mesne zajednice Apatin. 
 
Detalji su dostupni OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina