Vrbas: Sva igrališta moraju da ispunjavaju najviše standarde

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti igrališta za decu, čija je primena obavezna od 24. novembra 2018. godine, na svim igralištima o kojima brine opština Vrbas, počelo je postavljanje tabli obaveštenja.
Vrbas: Sva igrališta moraju da ispunjavaju najviše standarde
Foto: Pixabay
Pravilnikom je definisano da u naredne tri godine sva igrališta moraju biti dovedena u ispravno stanje, dok će se nova graditi u skladu sa propisanim standardima, usklađenim sa standardima u EU. 
 
Takođe, predviđeno je da nakon isteka ovog roka igrališta koja se ne budu dovela u ispravno stanje budu zabranjena za korišćenje. Istovremeno, lokalne samouprave su u obavezi da vode evidenciju i redovno obaveštavaju nadležno ministarstvo o tome kako se vrši prilagođavanje postojećih igrališta, kako bi što manji broj bio zatvoren.
 
"Iako je Pravilnik na snazi od kraja prošle godine, mi praktično već nekoliko godina primenjujemo sve bezbednosne standarde prilikom uređenja dečijih igrališta, a pre svega one koji se odnosi na mobilijar. Od 2014. godine uveli smo redovno održavanje dečijih igrališta i sportskih terena kao obavezu opštinske uprave. Od tada, izgradili smo više od 20 novih dečijih igrališta, a svake godine i popunjavamo postojeća igrališta sa novim mobilijarom, koji zadovoljava sve standarde. Table obaveštenja smo počeli da postavljamo još 2016. godine, a u sledećih nekoliko dana one će biti postavljene na svih, sada već, 40 igrališta o kojima brine lokalna samouprava. Naravno da se nećemo zaustaviti na ovom broju", rekao je prilikom obilaska jednog od igrališta Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina