Za zaštitu useva u Vojvodini obezbeđeno 780 protivgradnih raketa

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je danas, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru "Fruška gora" na korišćenje 780 protivgradnih raketa, za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.
Radojević je istakao da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, u neposrednoj saradnji sa Republičkim hidrometerološkim zavodom, koji je nadležni organ za organizovanje i sprovođenje mera protivgradne odbrane, realizuje ovu meru i da je za tu namenu izdvojio 30 miliona dinara, što je za 50 odsto više nego prošle godine. 
 
"Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu već treću godinu intenzivno radi na unapređivanju sistema odbrane od grada u našoj pokrajini i realizuje meru za nabavku protivgradnih raketa. Republički hidrometeorološki zavod kome smo ih ustupili će, u skladu s potrebama na terenu, distribuirati ove rakete ka tri radarska centra u Vojvodini - Fruškoj gori, Bajši i Samošu", istakao je Radojević.
 
On je izneo očekivanja da će, sa ovim značajnim brojem protivgradnih raketa, šteta koja može da nastane od grada, biti svedena na minimum. Govoreći o značaju mere protivgradne zaštite koju Sekretarijat sprovodi, Radojević je ovome u prilog izneo i procene Državne revizorske institucije, koje govore da su štete od grada, u prethodne tri godine, iznosile nešto preko 6,2 milijarde dinara. Od toga je procena da je šteta koja je nastala u poljoprivredi na teritoriji cele Srbije bila 5,8 milijardi dinara.
 
Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić je potvrdio da Srbija zajedno sa Pokrajinskom vladom na tri načina pomaže u sprovođenju protivgradne zaštite. Prvi je kroz sistem odbrane od grada, drugi kroz subvenciju za nabavku protivgradnih mreža i treći putem subvencije u osiguranja. On je ukazao da država čini sve mogući napore, kako bi individualni poljoprivrednici zaštitili svoju proizvodnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina