Direktor Turističke organizacije Novi Bečej izjavio da se mađarski jezik najbolje uči "spavanjem s Mađaricom"

Direktor Turističke organizacije Novi Bečej Saša Dujin poručio je u direktnom prenosu više televizija, tokom posete predsednika Srbije ovoj opštini, da se mađarski jezik najbolje uči - spavanjem sa Mađaricom.
Na ovaj seksistički ispad funkcionera SNS ukazala je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je medijima poslala snimak izjave Dujina, a koji 021 zbog autorskih prava, ne može da objavi.
 
Reč je o snimku koji se emitovao na televiziji Pink i u kom Dujin, na komentar Aleksandra Vučića da mora da nauči mađarski jezik, navodi: "Kod nas se, predsedniče, kaže da morate da spavate s Mađaricom da bi dobro naučili".
 
Pored neprimerenog seksističkog pristupa, ova izjava ima i prizvuke nacionalizma i u svakom slučaju je skandalozna, smatraju u LSV i traže smenu Saše Dujina.
 
"Iako se ograđuje opaskom da je to narodna izreka, Dujin je ovom izjavom pokazao da ne poznaje pravila civilizovanog ponašanja, uvredio predstavnice mađarske nacionalne manjine i pokazao potpuno nepoštovanje prema ženama. Ovo je samo jedan u nizu ovakvih skandaloznih događaja koji prate funkcionere Srpske napredne stranke i njihov neprimeren odnos prema ženskom polu.Slučajeve Gašića, Jutke i ostalih javnost je upoznala i osudila. Ukoliko želi da se svrsta u grupu stranaka koja nema ponižavajući odnos prema ženama Srpska napredna stranka mora se ograditi i od ovog slučaja neprimerenog tretiranja žena mađarske nacionalne manjine", poručuje odbornica LSV u Novom Bečeju Nevena Subotić.
  • Korto

    09.04.2019 18:16
    Cirkus buva
    Po toj Dujinovoj logici seks sa životinjom bi doveo do učenja nemuštog jezika?
  • Neoplanta

    08.04.2019 11:13
    @Marta Horvat
    Svaka cast, drago mi je sto je ovako dobar komentar ostavila Madjarica, da ne ispadne da ste se svi priklonili Vucicu, sledeci prodanu dusu Pastora!

    Pitam se samo gde su one vrle naprednjakuse, da osude ovakvu gnusnost prema zenama i to jos zenama nacionalne manjine??
  • Penelopa

    08.04.2019 01:07
    Turisticka agencija Novi Becej
    Covek se salio, verovatno...Ipak treba i cuti i videti izraz lica, gestikulaciju i slicno, a jako sam iznenadjena komentarima koje, da budem iskrena, nikako ne shvatam i ne mogu a da se ne upitam sta nam se to dogadja i kako reagujemo generalno? Zasto i u to odmah, bez iole razloga, upetljavati stranke i politiku? Zar je to tema, ili nesto drugo? Cula sam i ja da se pricaju vicevi, a mozda ima istine (bar malo) u njima, o "vatrenim" Madjaricama, ali i o "sosama" i "lalama", pa sta??? Svako ima svoju aksiologiju, ali ocrniti coveka tek tako i sa tolko kritizerstva je isuvise smaralacki (zargonski receno). Naravno, ogradjujem se ako je neki los covek u pitanju, a da ga neki i znaju dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina