Milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za nove aparate i opremu

Zdravstvene ustanove u Vojvodini, njih 23, dobile su ukupno milijardu dinara za kupovinu nove medicinske i nemedicinske opreme na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.
Milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za nove aparate i opremu
Foto: 021.rs
Institut za onkologiju Vojvodine dobio je oko 17 miliona dinara, od kojih će pet miliona dinara biti izdvojeno za nabavku novog ultrazvučnog aparata.
 
Institut za plućne bolesti Vojvodine dobio je skoro 45 miliona dinara, od kojih će tri miliona biti potrošeno na nabavku dva video-bronhoskopa. 
 
Institut za kardiovaskularne bolesti dobio je 121 milion dinara, koji će potrošiti, između ostalog, za kupovinu aparata za sterilizaciju, kardiološke dijagnostičke radne stanice, dodatne opreme i softvera.
 
Dečija bolnica dobila je 37 miliona dinara, a potrošiće ih na laparoskopski stub, neonatalne respiratore, operacioni sto, pacijent monitor i drugu opremu.
 
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine dobio je 18 miliona dinara, a planira da nabavi zamrzivače za plazmu, transfuzijsku centrifugu i automatsku mešalicu za krv.
 
Klinički centar Vojvodine dobio je 421,8 miliona dinara. KCV će kupiti, između ostalog, 70 novih bolničkih kreveta sa dušecima, terapijska kolica, kolonoskop i holedohoskop, operacioni sto za Kliniku za ortopediju, laboratorijski nameštaj, mobilni RTG aparata sa C lukom, dva ultrazvuka, reanimacioni sto, transportni i stacionarni inkubator, grejni sto i fetal monitore za Betaniju itd.
 
Novac su dobile i opšte bolnice u Vršcu, Subotici, Kikindi, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu i Senti, Specijalna bolnica za reumatske bolesti u Novom Sadu, Specijalna bolnica za plućne bolesti u Beloj Crkvi, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti u Kovinu, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vrdniku, Specijalna bolnica Junaković u Apatinu i Specijalna bolnica u Zrenjaninu.
 
 
Ovo je jedan u nizu konkursa velike vrednosti koje je sproveo Sekretarijat za zdravstvo.
 
 
Predstavnicima zdravstvenih ustanova danas su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković dodelili ugovore.
 
  • Februar

    05.04.2019 18:26
    Mart
    To je onih milijardu dinara koji su ne iz budzeta, nego od uzetog kredita kojeg cemo svi mi i nasa deca vracati
  • VladaN

    05.04.2019 17:59
    A šta je..
    ...sa dugovima za sanitet, lekove... i druge potrepštine koje su neophodne za svakodnevno funkcionisanje?
  • pera

    05.04.2019 15:49
    nego kako mi da zakazemo da nas pregledaju tim aparatima za pare koje ste nam uzeli, a mi da bi zivi ostali moramo kod privatnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.