Poverenica: Najoštrija osuda seksističke izjave direktora Turističke organizacije u Novom Bečeju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila izjavu direktora Turističke organizacije Novi Bečej Saše Dujina da se "mađarski jezik najbolje uči spavanjem sa Mađaricom".
"Ovakva izjava, koja je prema pisanju medija data u direktnom TV prenosu, predstavlja ponižavanje i omalovažavanje žena, a dodatnu težinu dobija kvalifikacijom pripadnica mađarske nacionalnosti koje se svode na seksualni objekat. Poverenica upozorava da nosioci javnih funkcija moraju biti svesni da imaju visok nivo odgovornosti i da sve njihove izjave i postupci moraju poštovati dostojanstvo i prava svih građana i građanki. Diskriminacija nije šala", upozorava Brankica Janković i naglašava da nikakav pokušaj opravdanja ne može biti alibi za navedenu izjavu.
 
Podsetimo, Dujin je, tokom posete predsednika Srbije Novom Bečeju, uputio seksistički komentar u toku razgovora čelnika o učenju mađarskog i srpskog jezika.
 
"Kod nas se, predsedniče, kaže da morate da spavate s Mađaricom da bi dobro naučili", rekao je Dujin. 
 
Na incident je upozorila Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja traži smenu direktora Turističke organizacije Novi Bečej.
 
Više o ovom ispadu funkcionera Srpske napredne stranke čitajte OVDE.
  • Laszlo

    06.04.2019 17:31
    Lupetanja
    Ova sala u lokalu zivi vec decenijama i same Madjarice je koriste u sali...
    I Sad se nadju kojekakvi veci Madjari od nas samih da nas toboze brane od nas samih... Ne kenj**te
  • Cocco

    05.04.2019 19:37
    A reče li štogod ova Poverenica kada je Jutka volkao po Brusu? Koliko se sećam - NE!
  • Zakeralo

    05.04.2019 17:56
    Onomad, dok bejah mlad, reče mi jedno mađarsko devojče da treba da spavam sa njom da bih naučio mađarski.
    I, za veliko čudo, nisam se uvredio. Možda bih se uvredio sada... Ovako mator.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".