Subotica: Sud odobrio izručenje Darjana Ješovnika Hrvatskoj

Viši sud u Subotici zaključio je danas da su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje Hrvatskoj njenog državljanina Darjana Ješovnika, koji je prošlog vikenda uhapšen na srpsko-mađarskoj granici.
Subotica: Sud odobrio izručenje Darjana Ješovnika Hrvatskoj
Foto: Printscreen
Ješovnik je prethodno dao je saglasnost pravosudnim organima Srbije da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju.
 
Portparol Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je "Tanjugu" da je sud doneo rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je prosleđeno strankama. Odluka suda će biti prosleđena ministarstvu pravde Srbije čim sud dobio potvrdu da su stranke primile rešenje. Minstar pravde treba da donese konačnu odluku o izručenju.
 
Ješovniku je nakon hapšenja određen esktradicioni pritvor.
 
MUP Hrvatske saopštio je u utorak da je Ješovnik bio u bekstvu od 2011. godine i da je uhapšen na osnovu međunarodne poternice i Evropskog naloga za hapšenje zbog sumnje da je deo kriminalne grupe čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španiju i Holandiju.
 
Ovaj begunac lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije.
 
Svi članovi te grupe uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspevao da pobegne.
 
Nakon raspisivanja poternice pobegao iz mesta prebivališta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.