FOTO: Na Batrovcima zaplenjeno 30 krijumčarenih zlatnika

Carinici su u saradnji sa policijom 20. aprila, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje 30 zlatnika pronađenih u torbici putnika.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "mercedes benc" holandskih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana turskog porekla. U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da osim ličnih stvari i nekoliko stotina evra ne nose ništa sa sobom, ali je detaljna kontrola vozačevog prtljaga pokazala šta je on imao nameru da sakrije.
 
Naime, u njegovoj ručnoj torbici otkrivena je plava kutija puna neprijavljenih zlatnika. Reč je o 30 zlatnika turskog porekla različite veličine, ukupne težine veće od 70 grama.
 
Nakon što je neprijavljena gomila zlatnika otkrivena u njegovoj torbici, 37-godišnji vozač je i sam potvrdio da je on vlasnik, te da ih je navodno nosio na poklon u zemlju iz koje potiče.
 
U Upravi carina podsećaju sve putnike da za poklone važi isto što i za ostalu robu, te da su u obavezi da ih prijave prilikom prelaska državne granice ukoliko se radi o vrednim stvarima.
 
Pošto u ovom slučaju putnik nije prijavio zlatnike, oni su privremeno zadržani, a protiv njega je pokrenut postupak.
 
  • bzvz

    25.04.2019 18:20
    ispada kao da su ih presreli hajduci usput
  • ?

    24.04.2019 08:32
    Granicari i drzava manijaci, totalno izivljavanje, prosle nedelje oduzeli coveku lap top koji je kupio u Americi a vec ga koristio a sta to vredi 400 - 500 Eura
  • Nik

    22.04.2019 19:17
    Kakvi su to zlatnici od 2 grama po komadu? To kao da je od aluminijuma, a ne od zlata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.