VIDEO: U Vrbasu oboren svetski rekord u broju ispečenih palačinki, poslastice nahranile brojnu decu

Više od stotinu kuvara iz raznih delova sveta (ali i Srbije) peklo je satima palačinke u okviru manifestacije "Chefs for life - Kuvari velikog srca", jednodnevnog okupljanja sa humanitarnim karakterom, ali i ambicijom da se obori Ginisov rekord u broju ispečenih palačinki.
Manifestaciju su pokrenuli glavni kuvar Ljubica Komlenić, glavni kuvar Daniel Mikšić, osnivač udruženja "MultiArt - Vozači velikog srca" Boris Bjelović i osnivač organizacije "Chefs for life" Diego Toskani.
 
Manifestaciji su prisustvovali i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i učenici Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada, koja ima smerove za kuvare i ugostiteljske tehničare.
 
Ispečeno je više od 15.500 palačinki, što bi trebalo da bude dovoljno da se obori sadašnji rekord od nešto više od 14.000 ispečenih palačinki prošle godine u Sarajevu. Ceo postupak je snimljen i biće poslat na razmatranje Ginisovoj komisiji, najavili su organizatori.
 
 
Inače, palačinke su namenjene za posluženje i gostima manifestacije, ali što je najvažnije, nahraniće nezbrinutu, socijalnu ugroženu i/ili bolesnu decu smeštenu u bolnici u Vrbasu, kao i najstarije sugrađane, korisnike gerontološkog centra. 
 
Manifestaciju su podržali i ministarstvo turizma i Turistička organizacija Srbije.  
 
  • Mptag

    07.05.2019 12:14
    @Mladen

    Netačno. Provereno može i bez komisije. Potrebno je poslati video snimake gde se nedvosmisleno vidi postavljanje ili obaranje rekorda.
  • Mladen

    07.05.2019 10:16
    Postoje pravila
    Ne može nikakav Ginisov rekord da bude prihvaćen ako ne dođe njihova komisija na mesto događaja i ne bude plaćena za taj dolazak,.
  • Jelena

    06.05.2019 13:41
    Bilo je odlično, vreme nije moglo da pokvari entuzijazam, ali zašto nisu spomenuti i učenici iz Sombora, koji su isto pekli palačinke?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.