Na prodaju brodogradilište u Perlezu

Firma "Šipjard bomex 4m" u stečaju, u čijem je vlasništvu brodogradilište u Perlezu na Begeju, prodaje se po početnoj ceni od 283,7 miliona dinara.
Javno nadmetanje za kupovinu brodogradilišta zakazano je za 6. jun, a depozit za učešće iznosi 126 miliona dinara.
 
Imovinu Šipjarda čini više objekata, među kojima je hala brodogradnje na 4,4 hiljade kvadratnih metara, silazna rampa mehanizovanog navoza od 13 hiljada kvadrata, a građevinski objekti nalaze se na površini od 39,7 hiljada metara.
 
Jedno od najuspešnijih srpskih brodogradilišta "potonulo" je u stečaj, a zatim bankrot, u trenutku kada je navršilo deceniju rada. Na begejskom navozu u Perlezu, nedaleko od Zrenjanina, od otvaranja 2008. do 2012. proizvedeno je 35 plovila. Tada se zbog recesije i pada narudžbi, firma našla u finansijskoj krizi i sve ređe proizvodila brodove. 
 
Stečaj je otvoren u Privrednom sudu u Zrenjaninu februara prošle godine, nakon blokade računa od 1.097 dana na iznos od 172 miliona dinara, a na zahtev samog privrednog društva koje je priznalo da je prezaduženo i da dugove ne može da vraća.
  • Po istom principu

    07.05.2019 05:14
    Debilan narod
    Sve se slučajno raspada pa prodaje za male pare.

    Naš narod je stvarno debilan.

    Prvo srozaju kompanije pa ih dobijaju polu besplatno a u medjuvremenu se direktori bogate dok prodaju imovinu.

    Vidjeno milion puta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina