Mihajlović: Trasu autoputa do Zrenjanina još ne znamo, ali sigurno neće prolaziti kroz zemljište Al Dahre

Država Srbija je, kako je otkriveno u Insajderovom serijalu "Prodaja", prodajom imovine PKB-a Al Dahri prodala i parcele koje su obuhvaćene planom izgradnje puta Beograd-Zrenjanin.
Mihajlović: Trasu autoputa do Zrenjanina još ne znamo, ali sigurno neće prolaziti kroz zemljište Al Dahre
Foto: 021.rs
To znači da će država, prema postojećem planu, morati da otkupljuje parcele od Al Dahre, ali po tržišnim cenama, prenosi Insajder.net
 
Uprkos zvaničnoj dokumentaciji koja sve to dokazuje, predstavnici vlasti više puta su tvrdili da trasa budućeg autoputa neće prolaziti kroz zemljište prodato Al Dahri. Na pitanje na koji način će to biti izbegnuto, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da će te predloge dati struka, da ideja već postoji ali da neće da je otkriva.
 
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ranije je rekla da se od projekta odustalo i da će se umesto brze saobraćajnice graditi autoput, zatim je premijerka Ana Brnabić rekla da ne samo da još nije poznata trasa eventualnog autoputa, već da nije doneta ni konačna odluka da li će se graditi autoput ili brza saobraćajnica. Nedugo zatim usledio je i odgovor predsednika države Aleksandra Vučića da će biti izgrađen autoput, praktično iste kilometraže.
 
Na pitanje da li država uopšte zna šta gradi i gde će biti izgrađen taj put, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je rekla da će se definitivno graditi autoput. Kojom trasom će ići, međutim, nije navela.
 
"Projektno-tehnička dokumentacija nije završena, zato što tender koji je raspisala Uprava za kapitalne investicije nije uspeo. Bez obzira na to, doneta je odluka da se ide na izgradnju autoputa Beograd–Zrenjanin. Potpuno je jasno da nama tu autoput treba. Mi sada čekamo da se raspiše novi javni poziv. Postoje razmišljanja o tome koja bi to trasa mogla biti, ali mi još nismo vlasni niti možemo još nešto o tome da kažemo dok oni koji budu dobili posao na tenderu ne budu dali predloge vladinoj grupi kuda bi išla", kaže Mihajlović.
 
Ona takođe kaže da autoput sigurno ne može da prolazi preko zemljišta kojie je prodato Al Dahri. Na pitanje da li Ministarstvo ima već neku ideju ili predlog kuda bi ta trasa mogla da ide, a da ne prolazi preko tog zemljišta, ministarka kaže da je ima, ali da nije u redu da je sada saopšti.
 
Ceo tekst pročitajte OVDE.
  • LimanacNS

    11.05.2019 10:28
    Kad će biti obilaznica oko Iriga?
  • Nov u SNS-u

    11.05.2019 08:45
    Trenutno postoji razmisljanje da premestimo Zrenjanin na podrucje Obrenovca , 5/6 kilometara juzno, jugo/istocno.Ceka se samo projektna dokumentacija,cak je i uradjena nego se ceka da dodju instalateri za najnovije stampace koje za sada imamo samo mi i USA, al se ceka da prvo zavrse instalaciju njima pa da dodju kod nas,pa da mi to odstampamo.
    A svi su nam se smejali kad smo bili u fazi ideje ali smo pokazali da kad se nesto hoce, onda se i moze.
  • mila

    10.05.2019 21:55
    zna ministarka
    Ova ministarka kao i svi iz sns nace razlog da je neko drugi kriv. Najprihvatljivija bice obilaznica. Pametnom dosta.b

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina