Građanski preokret: Šandong Linglong dve nedelje gradio bez potvrde o prijavi radova

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj izdao je potvrdu o prijavi radova investitoru Linglong koji namerava da izgradi fabriku automobilskih guma u Zrenjaninu, saopštio je Građanski preokret.
"Iz potvrde Sekretarijata se vidi da je prijavljeni početak radova 16. maj 2019. godine, što potvrđuje da su svi dosadašnji radovi na gradilištu izvedeni protiv propisa, odnosno pre podnete prijave i pre potvrde nadležnog organa vlasti", navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.
 
Građanski preokret saopštio je pre dva dana da je kineska kompanija Linglog koja gradi fabriku guma u Zrenjaninu definitivno bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina saopšteno je da za prvu fazu radova taj dokument nije potreban.
 
Kamen temeljac nove fabrike svečano je položen 30. marta ove godine u industrijskoj zoni u Zrenjaninu.
 
  • Obavešten

    12.05.2019 19:29
    Zakonitost
    Zakon se mora poštovati i nema opravdanja. Makijaveli nije u pravu kao ni vlast. Da li ovo znači da svi treba da krše zakon?
  • milos

    12.05.2019 09:59
    LUDIZAM
    Zakon se svakako mora poštovati, ali ne mogu da verujem da postoje pojedinci koji ne mogu da razumeju šta znači investicija o 1 milijarde dolara. To je prioritet nad prioritetima čitave Srbije a ne samo Vojvodine i Grada Zrenjanina, 70% te investicije će ostati u zemlji 30% će otići na uvoz opreme.
  • Ornitolog

    11.05.2019 21:49
    Kršenje zakona
    U ovom slučaju je prekršeno toliko pravnih akata ove države, da bi verovatno knjige o tome mogle da se pišu. U žbunju koje upravo tamo uništavaju živi najmanje 5 strogo zaštićenih vrsta ptica koje se trenutno gnezde! Radovima uništavaju ili jaja ili mladunce, što je krivično delo. Plodnu zemlju niko u svetu ne daje u bescenje niti da bude zatrpana fabrikama koje će zagađivati životnu sredinu. Mi se svoje domovine lako odričemo za malo glasova na izborima. Jadna li je zemlja po kojoj hodamo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina