Otvoreni "Dani Vojvodine u Istri"

Dvodnevna manifestacije "Dani Vojvodine u Istri", koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine, svečano je danas otvorena u Puli.
Otvaranju je prethodio sastanak sa istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem i načelnikom za nacionalne manjine Valerijem Dandićem. Sastanku su prisustvovali pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, podsekretar tog sekretarijata Stanislav Radulović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, konzul Srbije u Rijeci Goran Petrović i predsednik Veća srpske nacionalne manjine u Istri Milan Rašula.  
 
"Tradicionalno dobra saradnje dve regije jeste dovoljan razlog da se, osim na polju kulture i turizma, proširi i konkretizuje i u drugim oblastima, kao što su privreda, tehnološki razvoj, poljoprivreda i sve druge delatnosti", izjavila je Dragana Milošević i izrazila zahvalnost na gostoprimstvu koju Istra uvek pruža, a koje će Vojvodina sledeće godine pokazati.
 
Navela je da je zadovoljstvo cele Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata tim veće što je u Umagu upravo počeo treći po redu Sea star festival, koji su pokrenuli organizatori EXIT-a, što je primer konkretne i dobre saradnje.
 
Župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo što Istra i Vojvodina dugi niz godina neguju prijateljske odnose i dobru saradnju. On je podsetio da "Dani Vojvodine u Istri" i "Dani Istre u Vojvodini" traju od 2001. godine, a zvaničan Protokol o saradnji potpisan je 2006. i ta saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo.
 
 
Manifestaciju na pulskoj tržnici otvorio je gradonačelnik Pule Boris Miletić ističući da je ova tradicionalna manifestacija primer toga da kada ljudi žele da grade mostove saradnje to i urade, nadograđujući ih sa svim drugim vidovima regionalne saradnje. 
 
Ove godine manifestacija "Dani Vojvodine u Istri" traje dva dana, 24. i 25. maja, a okupila je turističke organizacije opština i gradova Vojvodine, kao i mnogobrojna udruženja i proizvođače hrane iz Vojvodine. Na tržnici u Puli, posetioci imaju priliku da degustiraju autentične vojvođanske proizvode, kao i da uživaju uz zvuke vojvođanskog tamburaškog orkestra, koji će večeras nastupiti u hotelu "Pula".
  • Nemanja

    26.05.2019 12:37
    Vojvodina je po mentalitetu i kulturi oduvek bila Vojvodini bliža od raznih primitivnih troprstaških zabiti.
  • Reciprocitet

    25.05.2019 15:12
    Ovo je dno dna. Pa zar u Istri "Dani Vojvodine" umesto neke autohtone manifestacije? Šta ima Vojvodina da nameće Istri svoju kulturu?
  • Мржња и нетрпељивост

    25.05.2019 14:22
    Ero
    24.05.2019 • 22:54
    Super, a kada ce biti dani Vojvodine u Novom Sadu?

    Зашто би били? Можете ли замислити Дане тексашке културе у Даласу?
    Или једноставно другог и другачијег од вас не сматрате једнаким и довољно добрим?
    У том случају, одговарам на коментар једног прикривеног шовинисте.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".