Zrenjanin: Aktivisti PUF prekinuli štrajk glađu zbog zdravstvenih problema

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fatoma Milan Pernat i Miljan Čičić, koji zbog problema ispravne vode za piće u Zrenjaninu ispred gradske kuće štrajkuju glađu, obustavljaju protest zbog zdravstvenih problema.
Zrenjanin: Aktivisti PUF prekinuli štrajk glađu zbog zdravstvenih problema
Foto: Pixabay
Štrajk glađu započeli su u ponedeljak, 20. maja, a jednom od njih, Miljanu Čičiću sinoć je pozlilo i prevežen je u zrenjaninsku bolnicu.
 
Pernat je rekao da je Čičiću zbog lošeg zdravstvenog stanja strogo zabranjeno da nastavi štrajk glađu, otpušten je na kućno lečenje, a da će u znak solidarnosti i on obustaviti štrajk.
 
Najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu.
 
Njih dvojica zahtevali su postavljanje cisterni sa zdravom pijaćom vodom, kao i informaciju o tome kada će novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi.
 
Juče, u petak 24. maja, odazvali su se pozivu gradonačelnika Zrenjanina i došli na razgovor, ali nisu bili zadovoljni ishodom jer im je, kako navode, odgovoreno ono što su znali da će voda za piće iz novog postrojenja biti puštena u toku juna.
 
Na zahtev da se postave cisterne u gradu rečeno im je da je to nemoguće i da bi i ta voda bila neispravna za piće, kao i da štrajk glađu ne rešava problem pijaće vode u gradu.
 
Zbog nedozvoljene količine arsena, voda iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine.
  • Branko

    26.05.2019 19:08
    Ma prekinuli su iz razloga sto su ogladneli!
  • marko

    26.05.2019 12:02
    Vulin nakaza
    Nek se ugledaju na vulina i tetku iz kanade.danju strajkuje a nocu krka jagnjice i prasice
  • Dušan

    26.05.2019 08:12
    Nisu u stanju ni da štrajkuju gladju a hoce da budu revolucionari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".