FOTO: Pokušao preko Horgoša da prošvercuje 70 laptopova, tableta i više od 20 mobilnih telefona

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 25. maja, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, sprečili krijumčarenje više od 70 polovnih laptopova i tableta, njihovih delova i 22 mobilna telefona kojima je jedan automobil bio dupke pun.
Prekršaj je otkriven oko 8 časova ujutru, kada je na red za kontrolu stigao "mercedes benc" austrijskih registarskih oznaka kojim se iz Beča, gde radi kao vozač, vraćao državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Pazaru.
 
U razgovoru sa carinskim službenicima, 49-godišnji putnik rekao je da sa sobom nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera.
 
Detaljnim pregledom vozila ispostavilo se da to nije ni približno sve, jer su carinici nekoliko sakrivenih tablet uređaja pronašli najpre u fabričkoj šupljini iza zadnjeg sedišta. Daljom kontrolom ustanovljeno je da tajnog tovara ima gotovo svuda, a reč je o 52 laptopa "samsung", "tošiba", "lenovo", 22 mobilna telefona "samsung", "soni", "nokija", 18 tableta "samsung", "lenovo", "asus", dva kompjutera "epl" i dva monitora iste marke.
 
Neprijavljena tehnička roba otkrivena je i ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gde je bilo sakriveno nekoliko laptopova.
 
Najupečatljivije mesto skrivanja je bila prijavljena polovna veš-mašina, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju. Kada su je odneli do prvog priključka, carinici su videli da je bubanj veš mašine bio je ispunjen mobilnim telefonima i laptopovima.
 
  • Idi mi dođi mi

    29.05.2019 10:08
    Malo morgen
    Ovaj otpad je uhvacen ali im zato prolaze milioni evra u polovnoj opremi za domacinstvo a pogotovo u polovnoj krš opremi za restorane, fast food, hotele. Posto to ide u kamionima i dobro se podmazuje to prolazi a Srbija se puni otpadom.
    A da ne pricam o tome da ne placaju nikakve poreze, doprinose, plate, takse,....
    Iako postoje prijave u poreskoj upravi oni ne reaguju
  • lala4ever

    28.05.2019 15:54
    Zalihe krša se moraju prodati
    Žalosna je, ali istinita, činjenica da će čak i polovan uređaj sa Zapada trajati duže nego nov kupljen u Srbiji.

    U EU je od ove godine (zahvaljujući levom centru-socijalistima u EP) ozakonjen jednak kvalitet svih proizvoda na celoj njenoj teritoriji, što ranije nije bio slučaj, jer su preko 103 miliona stanovnika u istočnoevropskim članicama imale niži kvalitet od onog na Zapadu, te sada, kada donesete nešto iz Mađarske, to je istog kvaliteta kao u Nemačkoj (ranije je po pravi zapadni kvalitet moralo da se ide barem do Austrije ili Nemačke).

    U nedostatku tih 103 miliona nekadašnjih istočnih potrošača (sada pripojenih Zapadu), velikim kompanijama se više matematički ne isplati da proizvode u nižem kvalitetu samo za preostalu ex-YU i ex-USSR boraniju, pa se srbijansokm uvozničkom lobiju sada žuri da rasprodaju zalihe krša namenjenog Istoku - otuda ove akcije.
  • Švercer

    28.05.2019 10:05
    Ha ha ha
    Ovaj je neki amater pa mi svaki dan prevozimo (svako kod svog carinika) pune kombije nove robe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina