U Kupusini ponovo isekli nekoliko tona bakarnih žica

Lopovi koji su pre nekoliko dana isekli hiljadu metara dalekovoda između Apatina i Kupusine i ostavili 2.000 meštana u potpunom mraku, vratili su se sinoć na isti dalekovod samo bliže Apatinu, i iskoristili priliku dok je van funkcije, kako bi isekli još nekoliko tona bakarnih žica.
U Kupusini ponovo isekli nekoliko tona bakarnih žica
Foto: Pixabay
Kako Radio Dunav saznaje, sinoćnju krađu su Elektrodistribuciji prijavili zaposleni u Delta Agraru, koji su u ranim jutarnjim časovima zatekli probijenu ogradu na zemljištu koje ovo preduzeće obrađuje, a preko kojih se dalekovod proteže prema Kupusini.
 
"Sinoć je padala kiša, a kolega koji je radio u noćnoj smeni nije primetio ništa sumnjivo što bi ukazivalo da je u toku krađa", kažu zaštitari na terenu i dodaju da su rano jutros o svemu obavestili policiju i Eps, nakon čega su ekipe izašle na teren kako bi obavili uviđaj i sačinili zapisnike.
 
Pored probijene ograde, isečenih kablova, na licu mesta su vidljivi i tragovi obuće. Kao i u slučaju od pre nekoliko dana kada se postavljalo pitanje na koji način su lopovi uspeli da savladaju 20-kilovatni vod pod naponom, visinu bandera i druge logističke probleme, ni danas nije jasno na koji način su došli do informacije da ovaj vod nije pod naponom, odnosno da je van funkcije.
 
Procenjuje se da je u prošlonedeljnoj krađi pričinjena šteta veća od 20.000 evra, a ova najsvežija, stajaće Elektrodistribuciju, odnosno građane Srbije otprilike isto.
 
Zbog krađe kablova sa ovog dalekovoda, Kupusina se strujom snabdeva sa mreže iz drugog pravca, preko Bačkog Monoštora i nije poznato kada će situacija biti normalizovana, odnosno kada će ovo selo biti vraćeno na snabdevanje sa trafo stanice u Apatinu, gde i pripada.
 
Iako se javnosti povodom ovih događaja iz Elektrdistribucija još uvek niko nije zvanično obratio, policija intezivno traga za počiniocima, a istragom su obauhvaćeni i otkupljivači bakra i drugih sekundarnih sirovina sa teritorije Okruga.
  • Greškom rođen u

    29.05.2019 21:05
    Smrdojvodini
    Ima li kraja krađama u ovoj pokrajinskoj nedođiji?
  • dzordz

    29.05.2019 12:47
    ISTRAGA
    prijavite to policiji i resena stvar.
  • Student

    29.05.2019 12:18
    Problem je rešiv za pola sata. Ne dozvolite da fizička lica predaju otpad i to je to. Takodje kod svih kradja ne treba samo da se računa vrednost ukradene robe, već i sva prateća šteta koja je načinjena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.