Velika šteta u Bašaidu zbog nevremena

Na najmanje dvadeset mesta u Bašaidu prekinute su žice na elektro mreži usled nevremena.
Velika šteta u Bašaidu zbog nevremena
Foto: Pixabay (ilustracija)
Radnici EPS-a popravljaju kvarove od ranih jutarnjih sati.
 
"Veliki je problem, da se reše elektreoinstalacije, jer ima ljudi, ljudi imaju dosta stoke i muža da bi moglo da se reši. Dosta je drva počupano po selu. Čupana drva iz korena", objašnjava Bojan Mikalački, MZ Bašaid.
 
Na putu ka naselju Bikar na pale žice od elektroinstalacije su naišle ovce, pa ih je osam stradalo od strujnog udara. Taj deo puta bio je zatvoren dok nisu došli majstori. Sumnja se da se žica sa drugog voda pod naponom spojila sa žicama koje su bile bez struje. Malo je kuća koje nisu pretrpele oštećenje, a Goran Živanović je morao da pozove u pomoć prijatelje zbog štete koju je imao.
 
"Dva zida su pala. Crep ko što se vidi na šupu, na kuću, na terasi. Potučene roletne. Kajsija iščupana", kaže Goran Živanović.
 
Uz jak vetar u srednjem i severnom Banatu palo je za kratko vreme oko 30 litara kiše po kvadratnom metro. Zato su njive koje imaju udubljenja sada ispunjene vodom i preti opsanost da ovi usevi budu uništeni.
  • lala4ever

    30.05.2019 18:41
    @Veki
    A ko treba da ih vidi? Ovi u DBeogradu? Znaš koliko je njih briga za Vojvodinu: manje nego i za lanjski sneg - ni prstom neće mrdnuti, baš kao što nisu ni 17. septembra 2017. kada je u Pupinovom rodnom selu Idvoru bio tornado. Niko ni tada nije dobio ni dinar odštete od "države", pa neće ni sada.
  • Veki

    30.05.2019 16:51
    Gde su fotke da vidimo!!!!-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.