Pančevo: Biciklista prikuplja novac za inkubator za gradsku bolnicu

Pančevački biciklista Dušan Milojkov kreće na put dug 8.000 kilometara kako bi sakupio novac za kupovinu inkubatora za pančevačku bolnicu.
Pančevo: Biciklista prikuplja novac za inkubator za gradsku bolnicu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Milojkov, koji već godinama promoviše sport i zdrav život, još od 2002. godine putuje biciklom po Evropi, uglavnom prateći srpske sportiste na velika takmičenja.
 
Ovoga puta voziće s humanim ciljem da pomogne prevremeno rođenim bebama, prenela je RTS.
 
Pančevačka bolnica trenutno raspolaže sa osam ispravnih inkubatora, ali joj je potrebno još.
 
"Pošto imamo dva stara inkubatora, iz 1965. i 1975. godine, i nekoliko novih, smatram da ću napraviti pravi humani gest da svoje otkucaje srca poklonim klincima koji se prevremeno rode, i da ja kao sportista pomognem da oni dočekaju bolje dane", istakao je Milojkov.
 
"Inkubatori su u takvom stanju da za najstarije popravke više nema, jer nema delova", naglasio je načelnik Dečjeg internog odeljenja Slobodan Prodanović.
 
Na putu dugom 8.000 kilometara kroz Srbiju i još sedam evropskih zemalja, Milojkovu će pomagati Rotari klubovi, koji će mu obezbediti smeštaj i uplaćivaće donacije za kupovinu novog inkubatora.
  • N

    31.05.2019 16:00
    Bravo za coveka. Sramota za drzavu.
    Na koji nacin se kupuju inkubatori za bolnicu, dok se Beograd kiti za Novu Godinu sa 3 miliona eura, grade jarboli, jelke i ostalo "neophodno" smece, bez kojih ljudi ne mogu.
  • nbns

    31.05.2019 05:47
    Svaka čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".