Otvorena jahačka staza koja spaja Vojvodinu i Hercegovinu

Jahačka staza koja se proteže od Vojvodine do Hercegovine, duga 500 kilometara, otvorena je u Subotici, saopštio je Savet za regionalnu saradnju.
Otvorena jahačka staza koja spaja Vojvodinu i Hercegovinu
Foto: Pixabay
Najnovija turistička atrakcija Zapadnog Balkana obuhvataće 52 domaćinstva i konjička kluba, od Vojvodine na severu do Hercegovine na jugu, koji će na taj način postati deo lanca regionalnog turizma. 
 
"Konjički turizam jedan je od najpopularnijih oblika avanturističkog turizma, a na Jugoistočnu Evropu se proširio osamdesetih godina, međutim do sada nije imao regionalnu dimenziju na Zapadnom Balkanu", rekla je Snježana Derviškadić, vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RCC. 
 
Na stazi će tokom dana biti organizovana konjička avantura kroz prirodu, dok će večeri biti za odmor i upoznavanje sa lokalnom kulturom i načinom života.  
 
"Nadamo se da će ova regionalna ruta doprineti ne samo dovođenju većeg broja turista u region već i da će pomoći popularizaciji jahanja na Zapadnom Balkanu", rekla je Izabel Lanji Hnis, predsednica Fonda turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.
 
Stazu je osmislio Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić, a finansira Evropska unija. 
 
Staza je zasnovana na deonicama dugim 10 do 20 kilometara, na kojoj će se primenjivati pristup "Robinzon danju, kralj noću", pri čemu će tokom dana biti organizovana konjička avantura kroz prirodu, dok će večeri biti vreme za odmor i pripovedanje, odnosno upoznavanje sa lokalnom kulturom i načinom života.
  • Komifo

    04.06.2019 16:34
    @ne i ne rovare

    I to je mnogo.
  • nowave7

    03.06.2019 07:30
    Nije losa ideja. Na zalost, malo je upitno u 21. veku. Ne znam koliko ljudi poseduje konja, a pogotove ne nekog za rad, vec za jahanje. Mislim da bi biciklisticka staza bila malo realnije, ali uvek mogu da naprave i nju pored ove.
  • Branimir

    03.06.2019 06:53
    Ko ne voli konje
    Da li će biti mogućnost za iznajmljivanje Irvasa
    i ko će posredovati kod Deda mraza za osobe koji nisu ljubitelji konja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".