Više od milijardu dinara za uređenje atarskih puteva i izgradnju vodnih objekata

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, ugovore vredne preko milijardu dinara za vodne objekte i izgradnju kanalizacione mreže, te za uređenje i izgradnju atarskih puteva u 33 vojvođanske opštine.
Više od milijardu dinara za uređenje atarskih puteva i izgradnju vodnih objekata
Foto: Pixabay
"Pokrajinska vlada i lokalne samouprave pokreću nov investicioni ciklus, koji će u ove 33 lokalne samouprave pre svega obezbediti poboljšanje kvaliteta života, kroz izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže", kazao je potpredsednik Milićević. 
 
On je dodao da nepostojanje kanalizacione mreže i odvoda otpadnih voda u naseljenim mestima stvara kako ekološke probleme, tako i probleme sa  vodom za piće i zagađenjem zemljišta. 
 
Kako je istakao, zbog toga Pokrajina, zajedno sa lokalnim samoupravama, značajnim ulaganjima intenzivno radi na rešavanju tih problema, posebno u selima i manjim mestima.
 
Milićević je ovom prilikom naglasio da je iz pokrajinskog budžeta u prethodne tri godine u agrar investirano više od 20 milijardi dinara. "Značajan doprinos agraru su i danas dodeljenih 450 miliona dinara za izgradnju i uređenje atarskih puteva. To ulaganje će našim poljoprivrednicima omogućiti lakši i bezbedniji pristup njivama sa mehanizacijom", naveo je Milićević.
 
On je podsetio da agrar značajno doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda. Prošle godine je, kako je Milićević naveo, u Srbiji zabeležen rast BDP-a od 4,4 odsto, najveći u poslednjoj deceniji, a trećina tog rasta dolazi upravo iz poljoprivrede. 
  • Anonimus

    03.06.2019 11:07
    Ala ce naprednjaci da se omrse , a posao nakarada jedna
  • Zakleo se bumbar

    02.06.2019 19:53
    Auu, ala ovo pompezno zvuci. Molimo izvestaj, ko radi, gde, koji deo Vose, sta je uradjeno. Smrdi mi sve ovo...neko ce tu biti jako dobar.
  • 021

    02.06.2019 14:56
    Pitanje
    Jel se može videti gde će se tačno uređivati ti putevi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".