Vanredno stanje u Sremskoj Mitrovici, raste Sava

Vanredno stanje uvedeno je u Sremskoj Mitrovici, odlučio je gradski štab za vanredne situacije.
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader rekao je za Radio Novi Sad da je situacija u ovom gradu stabilna, ali da podzemne vode i visok nivo vode u kanalima i dalje pravi velike probleme.
 
Odluci o proglašenju vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici prethodila je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je konstatovano da su najugroženiji delovi Laćarka i gradska naselja u blizini velikih kanala Starog i Novog Čikasa i Radinačkog vrela.
 
Za sada, kaže on, nema konačnih podataka o tome koliko je domaćinstava ugroženo, ali je izvesno da je voda ušla u nekoliko kuća u mesnoj zajednici "Sava" u Sremskoj Mitrovici, zatim u dve kuće u Laćarku, u mesnoj zajednici "Slobodan Bajić Paja" takođe je ugroženo nekoliko domaćinstava gde se podzemna voda nalazi u dvorištima.
 
Vodu je, dodao je on, teško prepumpati, jer se ona ponovo vraća iz kanala i situacija će se rešiti tek kada kanali budu mogli normalno odvoditi vodu u Savu.
 
Problem je i što vodostaj Save raste pa zaustavlja dotok iz kanala tako se voda preko ustava prepumpava u Savu.
  • Edvard Kirš

    05.06.2019 02:00
    Pare za nasip
    Gospodine Nedimoviću, recite gradjanima, gde su pare koje je grad dobio za ojačanje nasipa ??? A dva ledolomca, ministre, da se nisu zaglavila u Bogatu ili ne predjoše Mohač ?! ?! Bitno da ste vi golgeter "patos lige" ! A Malo Babić, malo jedva razumljivi ŽŽ v.d. direktor, više sestre Volarević, tuce ,Kajtaz, Stojaković, dr Bosanca...me stoli bojko ! SRAM TE BILO !!! IDI NA OČI MALINARIMA !!!
  • Sale NS

    04.06.2019 12:21
    @Daniel
    Nisam član partije pogodio si, a živo me zanima zašto i od koga sam dobio onaj minus!? Ujedno zahvaljujem redakciji što je objavila komentar.
  • Daniel

    04.06.2019 11:20
    %
    Verovatno nisi clan partije..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina