Film "Kralj petar Prvi" otvara Ravno Selo film festival

Ravno Selo film festival selo održaće se po treći put ove godine od 21. do 23. juna u Ravnom Selu, a na samom otvaranju ove filmske smotre biće prikazan film "Kralj Petar Prvi", najavili su organizatori.
Direktor festivala Petar Ristovski izrazio je zadovoljstvo što je festival ostao veran konceptu koji gaji od samog početka, a to je podrška mladim autorima i debitantskim ostvarenjima reditelja.
 
"Dok Dom kulture u Ravnom Selu ne bude izgrađen festival će se održati na dobro poznatom sportskom terenu odmah iza izgorele zgrade. Očekujemo veliku posećenost kao i prethodnih godina", kazao je Ristovski i dodao da je glavna inicijativa celog festivala upravo izgradnja i obnova Doma kulture.
 
"Arhitektonski projekat i plan je urađen i čekamo građevinsku dozvolu. Nadamo se da ćemo je dobiti do početka festivala, pa će onda Lazar Ristovski, moj otac, moći to da objavi. Naš plan je da Dom bude kompletno završen za peto izdanje festivala, a to je za dve godine. Tada ćemo moći da proširimo program i dane trajanja, a imamo u planu da pokrenemo i letnju filmsku školu", kazao je Ristovski.
 
Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala najavio je program festivala i napomenuo da je gost selektor festivala Ivan Karl ove godine napravio zanimljivu selekciju uz težak zadatak da predloži dobar program sa debitantskim filmovima.
 
"Otvaranje festivala je rezervisano za projekciju debitantskog ostvarenja Petra Ristovskog "Kralj Petar Prvi", koji će biti prikazan van takmičarskog programa, dok će ekipa filma pozdraviti publiku. Do kraja festivala publika će imati prilike da vidi i film 'Čovek koji je kupio Mesec' reditelja Paola Zuke. Ovo je najgledaniji italijanski film u poslednjih pet godina, komedija koju verujemo da će se dopasti svima", rekao je Čkonjević.
 
Prema njegovim rečima, na programu festivala je i crnogorski film Andra Martinovića "Između dana i noći", zatim ostvarenje "Taksi bluz" Miroslava Stamatova i "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine.
 
Dodaje da će na ceremoniji otvaranja festivala nastupiti novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Romanom Bugarom.
 
"Oni će pratiti Dušicu Novaković, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Radulović, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša Pinkovu zvezdu, rodom iz Ravnog Sela. U toku festivala biće organizovana smotra mladalačkog filma 'Filmić' koju vodi Lora Ðorđević, izložba kostima čuvenog kostimografa Borisa Čakširana i glumačka radionica Marijane Janković čiji je debitanski kratki igrani film 'Maja' pobedio na Trajbeka festivalu", kazao je Čkonjević.
 
Žirijem glavnog takmičarskog programa predsedava glumica Marijana Janković, dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.
 
Žiri publike čine Maja Maraš, predsednica Aktiva žena Ravnog Sela, Veselin Crnovčić, sveštenik Ravnog Sela i Maja Milinić, direktorka osnovne škole Branko Radičević u Ravnom Selu.
  • Петровград

    06.06.2019 11:30
    Свака тица своме јату лети
    Ns

    Смета им јер су у души и срцу задрти југокомунисти који несвесно својим иритантним понашањем од себе терају и потомке првобораца.
  • Ns

    05.06.2019 21:06
    A kad je drzava finansirala Bitke na Sutjesci, Neretvi, Otpisane, Partizansku eskadrilu...tad vam nije smetalo? Nemojte biti licemerni, treba odvojiti autora i delo, ako je nesto kvalitetno, ako podseca na istoriju, treba podrzati. Iako preci sigurno ne bi bili ponosni na danasnje stanje u drzavi.
  • nn

    05.06.2019 14:51
    A gde ce biti dom kulture, na mestu gde je srusena crkva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.