Pančevo: Infrastruktura Specijalne luke postaje javna svojina

Direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisaće danas Ugovor o prenosu prava javne svojine na nepokretnostima sa direktorom "Specijalne luke'' d.o.o. Pančevo Miljanom Đurovićem.
Pančevo: Infrastruktura Specijalne luke postaje javna svojina
Foto: 021.rs (ilustracija)
Nakon što je usvojena izmena Uredbe o utvrđivanju lučkog područja luke u Pančevu, Vlada Srbije je odlučila da se u javnu svojinu Republike prenese lučka infrastruktura Specijalne luke, u vrednosti od 2,5 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Republičke direkcije za imovinu.
 
Lučko područje u Pančevu trenutno je najveće lučko područje u Srbiji i prostire se na 128 hektara.
 
"Specijalna luka" d.o.o. je poslednja luka u vlasništvu Republike Srbije i biće četvrti operater koji će dobiti licencu za obavljanje lučke delatnosti u Pančevu.
 
Predviđanja su da će se u Specijalnoj luci pretovarati blizu pola miliona tona tereta godišnje, a u narednom periodu očekuju se značajna ulaganja u održavanje infrastrukture i optimizaciju delatnosti, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina