Mladim bračnim parovima dodeljeni ugovori za kupovinu kuće na selu

Mladim bračnim parovima juče su u Pokrajinskoj vladi dodeljeni ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.
Ove ugovore sada je dobilo 30 mladih bračnih parova.
 
Program za kupovinu kuća na selu jedan je od podsticajnih programa koje realizuje Zavod za ravnopravnost polova. Ciljevi Konkursa bili su podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture.
 
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je naglasio da je privilegija ovih mladih ljudi da su birali gde će da žive, ali svakako i velika hrabrost da se presele ili ostanu na selu. U Vojvodini, prema statističkim podacima, ima 465 naselja, 52 su gradska, a ostala seoska ili mešovita, rekao je Vuletić i izneo podatak da je u čak 40 odsto manje naseljenih mesta živi manje od 1.000 stanovnika.
 
"Zabrinjavajući su podaci da je u 74 naselja manje od 1.000 stanovnika, u 50 je manje od 500 stanovnika, u 43 naselja imaju manje od 200 stanovnika, dok u 13 naselja ima manje od 100 stanovnika, a u četiri vojvođanska naselja živi manje od 50 stanovnika", naveo je Vuletić.
 
U prethodnih pet godina i šest konkursnih ciklusa za ovu namenu dodeljen je 241 milion dinara.
  • RSrbija

    09.06.2019 15:31
    Smrdojvodina
    @po
    Želite da vlada Vojvodine deli kuće u selima van Vojvodine?
  • po

    08.06.2019 11:26
    srbiju
    mnogo napustenih sela,delite tamo sto u vojvodini?
  • Vladimir

    07.06.2019 21:45
    Samo kažem
    Inače, kao i sve drugo što iole ima smisla od 2016. u Vojvodini, i ovo je projekat koji je pokrenula prethodna pokrajinska administracija sa "lopovom" Pajtićem na čelu. I uzgred, u poslednjoj godini njegove vlasti broj porodica je bio 74, a danas 30... https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/kuce-na-selu-za-jos-74-mlada-bracna-para-iz-vojvodine/p4z22sl

    Ua Pajtić, živeo Vučić!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.