FOTO: Osnovci čistili priobalje Velikog bačkog kanala

Volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa (EPV), konačno su u petak, 8. juna pružili organizacionu i tehničku podršku petacima, šestacima i njihoviim nastavnicima iz O.Š. "Bratstvo-jedinstvo" u Vrbasu u realizaciji radionice na otvorenom i radne akcije čišćenja priobalja Velikog bačkog kanala na potezu kroz Vrbas.

Ovo je bilo finale projekta "Razvijmo odgovornost za životnu sredinu" koji su đaci ove škole u okviru građanskog vaspitanja sproveli uz svoju nastavnicu Maju Uskoković. Akciji se priključila i Jasmina Kaluđerović, nastavnica matematike. Očišćeno je 20-tak džakova smeća na kratkom potezu zelene površine kraj druma, od "Knez petrol" pumpe do "Vinogradkskog mosta" (~400m).

Kako navode iz EPV, i ovog puta naleteli su na džakove sa uginulim životinjama, koje su zaobišli, ali su obavestili komunalce o njihovoj lokaciji, koji su odmah sve prikupljeno smeće i prevezli na deponiju.

“Uvereni smo da su ova deca, članovi svog školskog eko projekta, potpuno osvešćeni i spremni da postanu korisni članovi svoje zajednice. Još jednom se potvrdilo da kombinacija ekološkog obrazovanja i praktičnog doprinosa donosi evidentan rezultat”, navodi se u saopštenju pokreta i dodaje se da bi bilo korisno da ovakvi projekti postoje i u formalnim školskim programima.

Prilikom čišćenja, deca su otkrila i veliku divlju deponiju iza objekta bivšeg “Balkana” u Vrbasu, što je odmah prijavljeno komunalnoj inspekciji.

  • Tanjyca

    10.06.2019 09:04
    Divno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.