Pančevo: Otvorena fabrika autodelova "ZF Friedrichshafen AG"

Fabrika nemačke kompanije "ZF Friedrichshafen AG" za proizvodnju autodelova, otvorena je danas u Pančevu.
Ova investicija je vredna 160 miliona evra.
 
Reč je o prvom pogonu ove kompanije u Srbiji, u kome će se proizvoditi generatori za hibridne i električne pogone, mikroprekidači i prekidači za menjače u kojem je zaposleno 300 radnika.
 
"Ostvarili smo zajednički uspeh u Pančevu i Upravni odbor naše kompanije odlučio je da proširimo naše proizvodne kapacitete i zaposlimo još viže ljudi u oblasti električne mobilnosti ovde, u vašoj zemlji", rekao je Majk Hankel, član Upravnog odbora "ZF Friedrichshafen AG".
 
 
Kompanija "ZF Friedrichshafen AG" je tehnološka grupacija koja isporučuje sisteme za mobilnost putničkih automobila, dostavnih vozila i industrijske tehnologije. Zapošljava 149.000 radnika na globalnom nivou na oko 230 lokacija u 40 zemalja.
  • StAV

    15.06.2019 18:14
    Poredjenje
    Plata u istoj fabrici u Srbiji i EU zemlji je?
  • ?

    12.06.2019 23:12
    @ gapop
    izvini, a na čemu?
  • Tokmak

    12.06.2019 21:02
    A, kada će početi da radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.