Pančevo: Specijalna luka dobila licencu

Agencija za upravljanje lukama (AUL) izdala je licencu Specijalnoj luci u Pančevu.
Pančevo: Specijalna luka dobila licencu
Foto: Dragan Perišić
Specijalna luka upisana je u registar lučkih operatera i dobila odobrenje za obavljanje lučke delatnosti na 25 godina sa mogućnošću da bude produženo za dodatnih četvrt veka.
 
Ugovor o obavljanju lučke delatnosti predviđa da će Specijalna luka u narednih pet godina investirati 2,3 miliona evra u lučku infrastrukturu i suprastrukturu, navodi agencija.
 
Specijalna luka postala je četvrti licencirani lučki operater u lučkom području u Pančevu koje je sa ukupnom površinom od 128 hektara najveće u Srbiji.
 
Ova luka je poslednja luka u vlasništvu Republike Srbije, jer je Republička direkcija za imovinu nedavno prenela u javnu svojinu Srbije infrastrukturu ove luke vrednu 2,5 milijardi dinara.
 
Očekuje se da će u narednom periodu obim pretovarenog tereta u Specijalnoj luci biti blizu pola miliona tona godišnje, saopštio je AUL.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.