FOTO: Svečano pušten u rad novi kombajn Poljoprivrednog fakulteta

Novi univerzalni kombajn "Džon Dir", vredan više od 32 miliona dinara, pušten je u rad u "Agro Campusu", budućem Istraživačko-obrazovnom centru Poljoprivrednog fakulteta, lociranom u Temerinu, saopšteno je danas.
Kako se navodi, sredstva za ovu investiciju obezbedio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a sufinansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je izjavio da se na pokrajinskom nivou uspešno realizuje agrarna mera koja se odnosi na finansijsku podršku za nabavku nove savremene opreme srednjim poljoprivrednim školama i Poljoprivrednom fakultetu. U prethodne tri godine, kroz ovu konkursnu liniju, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je, kako je naveo, uložio oko 60 miliona dinara u poljoprivredne škole i Poljoprivredni fakultet.
 
 
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević je, kako je saopšteno, povodom zajedničke investicije u novi kombajn, izjavio da je jedna od najvažnijih stvari u radu Pokrajinske vlade ujedinjenost oko projekata. Zahvalio se zaposlenima na Poljoprivrednom fakultetu, koji su odlučili da svoja sredstva ulože u obnovu mehanizacije, kako bi studenti mogli svoja znanja da steknu u praktičnoj nastavi.
 
Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica istakao je, navodi se u saopštenju, da je puštanje u rad novog kombajna važan događaj za Poljoprivredni fakultet, jer pokazuje kako u praksi izgleda partnerski odnos između Poljoprivrednog fakulteta i Pokrajinske vlade. Investiranjem u modernu mehanizaciju i opremu, prema mišljenju dekana Tice, stvaraju se uslovi za savremenu praktičnu nastavu za studente, nastavnike i saradnike.
  • Goran

    30.06.2019 22:37
    Sve cestitke na mukotrpnom i uspesnom pustanju u rad kombajna zelene boje sto zanje zito, soju i ostale visevekovne vojvodjanske poljoprivredne kulture. BOLJE DA STE ZMAJ ODRZALI U ZIVOTU NEGO STO STE GA UGASILI
  • Voša

    30.06.2019 15:08
    Traktor
    Kad su isti ovi učesnici pre oko godinu dana promovisali traktor iste ove jeftine marke...u jedno selo u banatu je nedugo zatim stigao nov traktor iste te marke snage oko 115 ks sa autopilotom...domaćinstvo dekana Tice u selu Lazarevo se ponovilo...iako je godinama obrađivali zemlju sa mnogo skromnijim belarus traktorima u isto vreme kad i poljoprivredni fakultet se okrenulo ka "žutim felnama"... Slučajnost zar ne?!
  • miki

    29.06.2019 20:01
    Ko nuklearni reaktor da ste pustili u rad, ubrzivač čestica..kakva država jbt!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".