Vojvodina poslala kontingent sa hranom i potrepštinama na Kosovo

Humanitarna pomoć za stanovništvo na Kosovu i Metohiji, koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj, upućena je danas iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu.
Kontingent pomoći sadrži namirnice i sredstva za higijenu u vrednosti od 5,5 miliona dinara, a namenjen je nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji i socijalno ugroženim porodicama koje nisu u mogućnosti da same obezbede egzistenciju.
 
"Važno je da ovih dana i nedelja budemo aktivni zbog krize koju su izazvale privremene vlasti u Prištini, koja se tiče snabdevanja prodavnica, posebno na severu KiM", kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pozvao i druge državne organe, lokalne samouprave, preduzeća i pojedince da se pridruže ovoj akciji.
 
On je naveo da je Crveni krst stalno na dežurstvu, te da može da organizuje ovakve akcije i u budućnosti, a Eparhija raško-prizrenska ima načina da pomoć distribuira i dovoljan broj onih kojima je ova pomoć potrebna.
 
Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta Novog Sada, kazao je da Crveni krst aktivno na mesečnom nivou upućuje pomoć na KiM. On je najavio i da će u avgustu, uz podršku Pokrajinske vlade, po peti put biti organizovan boravak 50 osnovaca iz Kosovskog pomoravlja u Novom Sadu.
 
Od 2017. godine iz Vojvodine je stanovništvu na Kosovu i Metohiji upućena pomoć u vrednosti od oko 26 miliona dinara. Ta pomoć je između ostalog sadržala brašno, vodu, namirnice, sredstva za higijenu, školski pribor, obuću. Ove godine je Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Bogosloviji svetih Kirila i Metodija donirano i 10 laptop računara u vrednosti od 650.000 dinara.
  • Piplfoks

    10.07.2019 09:17
    Nema 'humanitarnih katastrofa' dokle god je džabe!
  • Аутономашка логика

    09.07.2019 16:25
    Србофобија
    Кад је добро - крава музара
    Кад је лоше - крава музара
  • Novosadjan

    09.07.2019 16:08
    Lako je deliti tudje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.