Skupština Subotice odbila da povuče odluku o dodeli titule počasnog građanina Danilu Kišu

Skupština Subotice odbila je predlog dela opozicije da povuče odluku o imenovanju pisca Danila Kiša za počasnog građanina.
To je prethodno otvorenim pismom od gradonačelnika Bogdana Labana zatražila Kišova sudska naslednica, nekadašnja supruga Mirjana Miočinović, u čemu ju je podržalo više od 160 intelektualaca.
 
Odbornici su bili jednoglasni kada su prošlog meseca pisca Danila Kiša proglasili počasnim građaninom Subotice.
 
Međutim, njih desetoro se u međuvremenu predomislilo i sada traže da odluka bude poništena.
 
Ipak, vladajuća većina ostaje pri ranijem stavu - i po cenu pokretanja sudskog spora, koji je kao mogućnost najavila Mirjana Miočinović.
 
O ovom pismu povela se žustra rasprava na sednici gradske skupštine. Pojedini članovi gradskog veća naveli su da misle da je Miočinović "imala pomoć nekih političkih struktura kada je pisala to saopštenje".
  • Cale

    15.07.2019 09:37
    Ovo je kao silovanje nagradom - "Neces nagradu?! E, ima da je dobijes!". Dno od ljudi.
  • Inspektor Višekruna

    11.07.2019 17:27
    "Pojedini članovi gradskog veća naveli su da misle da je Miočinović "imala pomoć nekih političkih struktura kada je pisala to saopštenje"."
    Voleo bih da uporedim obrazovanje M. Miočinović sa članovima gradskog veća koji misle tako.




  • pera

    11.07.2019 13:49
    ..
    E, pa moze tako i neka deklaracija o zrtvama Srebrenice i osudi genocida, kad mogu fasisti da odlikuju antifasiste, mogu i zrtve pokolja svojih ljudi i rodbine izbosne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.