Salašari 20. jula premijerno u Kavilu

Ovogodišnja turneja Salaškog pozorišta počeće u subotu, 20. jula premijerom u Kavilu, selu nadomak Bačke Topole.
Predstavu "Y petlja - sinopsis jedne generacije" režira Zoltan Puškaš, po tekstu Roberta Lenarda. 
 
Salaško pozorište postoji od 1978. godine. Ideja mu je da pozorište dovede u najudaljenija vojvođanska mesta sa mađarskim življem.
 
U predstavama igraju studenti novosadske Akademije umetnosti potpomognuti profesionalnim glumcima. Publika se poziva na starinski način: šetnjom kroz mesto i, uz doboše, uzvikivanjem poziva na predstavu. Mladi glumci često su i rekviziteri, i šminkeri, tehnika, majstori, scenski radnici, majstori svetla, tona... Predstave se igraju na obali reke, na livadama, u ataru, nasred sela... Meštani su oduševljeni ovim tradicionalnim letnjim događajem i neretko i sami učestvuju u njemu, ako nikako drugačije. onda donoseći domaće delicije nakon predstava.
 
Julska turneja obuhvata dva pretpremijerna izvođenja, premijeru u Kavilu, te još dvadesetak mesta, od Torde, Mužlje do Sente, Temerina, Kelebije, Čoke..

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina