FOTO: Radovi na uređenju groblja u Vrbasu

Na Gradskom groblju u Vrbasu nastavljeni su radovi na zameni dotrajalog dela ograde koja se nalazi na samom ulazu u groblje.
Srušen je zid kod glavnog ulaza na parking, kompletno je očišćen taj prostor i povađeno je žbunje i drveće. Naredne nedelje počeće izgradnja novog zida sa fugovanom belom ciglom, kažu u vrbaskom "Komunalcu". 
 
 
Komunalci uporedo obavljaju i košenje travnatih površina na groblju koje se prostire na osam hektara. 
 
"Zaposleni u poslovnoj jedinici 'Kapela' kose i sređuju groblje u Vrbasu. Uporedo, izvodimo radove na uređenju grobalja u Bačkom Dobrom Polju, Savinom Selu i Kucuri. Ugovor sa opštinom obavezuje nas da četiri puta godišnje kosimo pristupne staze, a mi smo do sada osam puta kompletno pokosili groblje po svim grobnim mestima i sve što je bilo zapušteno. Ulažemo puno truda kako bi groblje bilo maksimalno uređeno", rekao je šef 'Kapele' u JKP "Komunalac" Miljan Vujović.  
 
Na osnovu ugovora sa lokalnom samoupravom, "Komunalcu" je povereno košenje i održavanje groblja, dok je uređenje samih grobnih mesta, odnosno parcela, u nadležnosti zakupaca. Apeluje se da grobna mesta svojih bližnjih redovno održavaju i smeće bacaju isključivo na za to predviđena mesta, kako bi groblje uvek bilo čisto i uredno. 
 
"Obavljaju se pripreme za eksproprijaciju još jednog dela groblja gde će u saradnji sa opštinom Vrbas početi da se pravi nova zona", kaže Vujović.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.