Novi Bečej: Nastavljeno oduzimanje oranica uzurpatorima

Lokalna samouprava u Novom Bečeju nastavlja da oduzima državno poljoprivredno zemljište, onima koji su u agro-ekonomskoj 2018/2019. godini na teritoriji novobečejske opštine uzurpirali 116 hektara oranica u državnoj svojini.
Novi Bečej: Nastavljeno oduzimanje oranica uzurpatorima
Foto: Pixabay
Opština Novi Bečej je skinula useve sa bespravno obrađenih parcela, uz prethodno obaveštenje i datu mogućnost vansudskog poravnanja onima, koji su ostali bez useva jer su se prethodno oglušili o poziv opštinskih čelnika.
 
Pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej Milan Stojšin, zadužen za poljoprivredu, ističe da je uzurpiranih hektara najviše u ataru Novog Bečeja, Novog Miloševa, Bočara i Kumana.
 
"Pšenica je požnjevena na 24 hektara i imali smo prosečan prinos od 3,5 tone po hektaru, uz 4.540 kilograma ječma i 79.060 kilograma pšenice. Očekujemo da će suncokret biti na oko 45 hektara, a kukuruz na oko 12 hektara", istakao je za Novosti Stojšin, uz napomenu da se prihod od prodatih useva, deli na tri dela - po 30 odsto ide Republici i Pokrajini, dok 40 odsto ostaje opštini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.