Sremska Mitrovica: ZA "Krov nad glavom" poziva na sprečavanje iseljenja Miroslava Mejića

Združena akcija "Krov nad glavom" pozvala je stanovnike Sremske Mitrovice da se solidarišu sa svojim sugrađaninom Miroslavom Mejićem, kojem u ponedeljak, 5. avgusta, preti iseljavanje iz kuće u naselju Mala Bosna.
Izvršenje je najavljeno za 5. avgust, u osam časova, u Kozaračkoj 39. U ZA "Krov nad glavom" poručuju da je Mejića i njegovu pokojnu majku prevario trgovac nekretninama, koji je njegovu majku nagovorio da uzme kredit u iznosu od 30.000 evra, iako je u tom momentu, kako se navodi, bila neuračunljiva.
 
"Izvršitelj Srđan Jovanović prodao je kasnije kuću na aukciji u Inđiji za 17.000 evra, iako je procenjena vrednost iste oko 50.000 evra. Kuću su 1964. godine izgradili Miroslavovi roditelji, radnici iz Banja Luke, kada se on i rodio", navodi se u saopštenju ZA "Krov nad glavom".
 
Kako se dodaje, Mejić ne može sam da se brani, nema nikakvih primanja, osim socijalne pomoću koju dobija tek odnedavno. Jedina podrška mu je sestra, koja se i obratila združenoj akciji. Pisala je, kaže, i sudovima i Ministarstvu pravde, kao i predsedniku države Aleksandru Vučiću, ali odgovor na navode o prevari nije dobila.
 
ZA "Krov nad glavom" navodi da okupljaju sve one koji se bore za pravo na stanovanje i protive prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima, dodajući da im pozivi ugroženih građana stalno pristižu.
 
"Bavimo se i trajnim rešavanjem stambenog pitanja i strategijama koje bi naše društvo dovele do konačnog cilja, izraženog u misiji 'Krova nad glavom' - da niko ne sme biti gladan i bez doma, da svako dobije adekvatno lečenje i obrazovanje. Međutim, nemamo resursa da pokrijemo celu zemlju i rešimo svaki problem. Zato apelujemo na Mitrovčane da pozovu komšije i prijatelje, i ljude iz okoline, kontaktiraju lokalna udruženja, kako bismo zajednički odbranili Miroslava Mejića", zaključuju u "Krovu nad glavom". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina