Kikinda: Lekar proglasio ženu mrtvom, shvatili da je živa kad su došli pogrebnici

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak 89-ogodišnju I.K. nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa, pa je hitno prebačena u kikindsku bolnicu, gde se i sada nalazi na odeljenju Neurologije.
Kikinda: Lekar proglasio ženu mrtvom, shvatili da je živa kad su došli pogrebnici
Foto: Pixabay
Kako Novosti nezvanično saznaju, rođaci su pozvali Hitnu službu kako bi baki ukazali pomoć. Kada je ekipa Hitne službe stigla u kuću pacijentkinje I.K. lekar je, nakon pregleda, konstatovao smrt starice, pa je porodica pozvala pogrebnu službu. Međutim, kada je nešto kasnije stigla pogrebna služba, a žena je pokazala znakove života.
 
Pacijentkinja I. K. je na odeljenju Neurologije Opšte bolnice u Kikindi, a brigu o njoj, osim lekara i medicinskog osoblja, vode ćerka i snaha. 
 
Ovo je drugi ovakav slučaj u Kikindi kada lekar Hitne službe živu pacijentkinju proglašava mrtvom. To se dogodilo i u maju prošle godine kada je lekar te službe baku, koja je živela u Genrontološkom centru, proglasio mrtvom, ali je sutradan utvrđeno da je živa, pa je, takođe, prebačena u bolnicu. 
 
Iako teško bolesna ona je u toj ustanovi živela još deset meseci. Zbog te greške lekar je iz Hitne službe prebačen da radi u ambulantu opšte prakse.
 
Direktorka Doma zdravlja u Kikindi, dr Biljana Marković, u čijem je sastavu Hitna služba, kaže da će se ustanova o ovom drugom slučaju lekarske greške, zvanično oglasiti u ponedeljak, kada detalje najnovijeg slučaja ispita i izveštaj sačini Komisija unutrašnje kontrole.
  • andro

    10.08.2019 13:41
    kstoyanka@gmail.com
    ne treba braniti ovakve nestručnjake, već im zabraniti da rade. u kl. centru Podgorica, zračili pacijentu zdravu stranu, umjesto pr. lijeve na kojoj je bila operacija. pacijent ne zna.
  • Ana

    07.08.2019 00:18
    :(
    Zao mi je sto toliko ljudi ostavlja komentare pune mrznje i uvreda...
    Zamislite kako je njegovoj porodici koja ni kriva ni duzna ispasta... pomislite na to sledeci put kad pozelite da ostavite uvredljiv komentar. Pomislite i kako biste se vi osecali da se vama to desava. Empatija je cudo.
    Koliko god glupo zvucalo, meni stvarno jeste zao ovog lekara, a najvise njegovih bliznjih koji (kao sto sam rekla ni krivi ni duzni) prolaze kroz pakao. Ne bih volela da sam u njihovoj kozi...
  • Djika

    06.08.2019 18:03
    Ništa novo
    Ne treba odmah kriviti doktore
    Postoje kliničke smrti i kome u kojima se ne može dijagnostikovan ni jedan pokazatelj da je osoba živa.
    Zato se i dešavaju greške, bez obzira koliko je doktor dobar I savršen
    Činjenica je da je to moguće je dokazana milion puta i zato se sahrane obavljaju nako nekoliko dana.
    Čist primer vam je iako možda malo grub, ali po sličnosti sa ljudima veoma približan, usmrtite svinju i sve je jasno da je mrtva, operete je i krenete da je prljate ona ustane i pobegne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".