Pokrajinska vlada demantovala navode SzS o gašenju škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada demantovala je navode Saveza sa Srbiju da će se u Vojvodini gasiti škole, poručujući da takva odluka nije, niti će biti doneta.
Pokrajinska vlada demantovala navode SzS o gašenju škola u Vojvodini
Foto: 021.rs
Pokrajinski odbor Saveza za Srbiju saopštio je danas kako Pokrajinska vlada pokušava "nezapamćeni eksperiment u školstvu, u nameri da zatvori na desetine seoskih škola".
 
Po njihovim tvrdnjama, Vlada Vojvodine je donela "usmenu" odluku da se sprovede "takozvana mreža škola, što znači da se od manjih seoskih škola traži da se ugase u Privrednom sudu", dodajući da su direktori dobili rok od nekoliko nedelja da ugase žiro račun škole, PIB i sve ugovore koji su sklopljeni na osnovu javnih nabavki pod imenom škole koja se gasi.
 
Napomenuli su da škole nisu dobile saglasnost Vlade Vojvodine, niti bilo kakvu pismenu odluku o mreži škola i o gašenju.
 
Na iznete tvrdnje reagovala je Vlada Vojvodine negirajući navode. 
 
"U ovom mandatu Pokrajinske vlade veoma restriktivno smo prilazili proceduri spajanja škola bez gašenja i gotovo udvostručili novaz za prevoz učenika od sela do opština i gradova. Istovremeno, u toku je rekonstrukcija više desetina škola, posebno u seoskim sredinama", navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.
  • Anonimus

    03.08.2019 22:56
    Demografski trendovi su očajni, sadašnja mreža škola je koncipirana kada je bilo bezmalo dvostruko više učenika i potpuno je neracionalna. Situacija je naročito teška u selima, ima slučajeva gde nema ni po tri učenika u generaciji, gašenje pojedinih škola je neizbežno...
  • Srbijanski plen

    03.08.2019 20:59
    Kakva crna pokrajinska vlada? Ovi proopancarski klimoglavci sto mrze Vojvodinu?
  • Marijana

    03.08.2019 20:36
    Ugasite sve,pa da polezete, ako za bolje,niste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina