Mihajlović: Za obnovu puteva u Zapadnobačkom okrugu 4,5 milijardi dinara

U održavanje i rekonstrukciju puteva u Zapadnobačkom okrugu u 2019. i 2020. godini biće uloženo 4,5 milijardi dinara, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Za obnovu puteva u Zapadnobačkom okrugu 4,5 milijardi dinara
Foto: Pixabay
Ona je rekla da je to dogovoreno na sastanku sa načelnikom Zapadnobačkog okruga Dušanom Marjanom i čelnicima lokalnih samouprava - Apatina, Odžaka, Kule i Sombora.
 
"To nije mali novac, jednim delom to su lokalni putevi, ima i državnih puteva koji će biti rekonstruisani. Neke radovi će biti zajednički sa opštinama, drugi veći deo biće u nadležnosti Puteva Srbije", rekla je Mihajlović. 
 
Ona je dodala da je u planu izgradnja brze saobraćajnice Vrbas-Kula Sombor, da se radi projektno-tehnička dokumentacija i da će se potom videti koliki je obim te investicije.
 
"U budžetu za 2020. biće i ova saobraćajnica. U narednim mesecima razmišljaćemo kako naći izvore finansija", kaže ministarka.
 
Odgovarajući na pitanje o graničnom prelazu Bogojevo, Mihajlović je rekla da taj prelaz mora biti proširen, te da će se u taj posao ući sledeće godine. 
  • Bili Kid

    06.08.2019 20:22
    @dušan
    Da li si ti svestan koliko se para pere i koji kriminal u Srbiji sa izgradnjom puteva? Da li ti znas koliko se ljudi bogate ukljuceni u pricu sa putevima? Da li znas kakav je kvalitet i koliko traju ti putevi sto ih oni grade?
  • Dragan

    06.08.2019 19:44
    je li, boga ti?
    @je li, boga ti? Magna nije tu zbog Odzaka, vec zbog profita, nije duzna da ti gradi bilo kakav put. A da nije Magne, Odzaci bi davno umrli, ne kao naselje, vec kao opstina, zajedno sa Bačem. Ovako zbog Magne neko u Odžacima i prima platu veću od 30 000, pare se vrte, radi se nešto, mesto se probudilo.
  • je li, boga ti?

    06.08.2019 11:35
    @ dušan
    koliko je zemlje poklonjeno tetki iz Kanade mogla je i ona malo da se ispruži pa da taj put napravi
    https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/43296-magna-seating-gradi-pogon-za-automobilsku-industriju-u-odzacima/
    https://www.automotiveworld.com/news-releases/magna-expands-capacity-in-eastern-europe-with-serbia-seating-plant/
    http://www.masina.rs/eng/pay-cuts-cause-strike-magna-factory-serbia/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.