Na popravni moralo šestoro kandidata za licencu direktora škole u Vojvodini

Od ukupno 37 direktora vojvođanskih škola koji su polagali ispite za licencu rukovodioca ustanove, ukupno 31 je položilo ispit iz prvog puta, dok je na popravni otišlo šest kandidata.
Na popravni moralo šestoro kandidata za licencu direktora škole u Vojvodini
Foto: Pixabay
Od tih šestoro direktora, četvoro kandidata za licencu prošlo je popravni ispit, dok će dvoje polagati u septembru. 
 
Ispiti su održavani od decembra 2018. godine i nastavljaju se u septembru, a ukupno je bilo pet ispitnih rokova.
 
Reč je o seriji ispita u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u skladu sa zakonom, za školsku 2018/2019. godinu. 
 
Stručni ispit za sekretara ustanove obrazovanja i vaspitanja u jednom ispitnom roku položile su, iz prvog puta, četiri kandidatkinje.
 
Ispit za dozvolu za rad, odnosno licencu za nastavnike, vaspitače i stručne saradnike, u 10 ispitnih rokova polagao je ukupno 751 kandidat. Ispit je iz prvog puta položilo njih 682, dok se na polaganje popravnog ispita uputilo 69 kandidata, od kojih je njih devet palo ceo ispit, dok je 60 kandidata palo deo ispita.
 
Sveukupno, ispite je u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja polagalo 792 kandidata.
  • Gaga

    07.08.2019 22:20
    @
    Direktori na popravni?! A sta sa maturantima? Oni nemaju prava na popravni kada polazu zavrsni ispit! Volela bih da vidim nastavnika koji u momentu moze da se seti gradiva cetiri godine iz sedam predmeta! Bez prava na popravni! A da je pri tome svestan da mu od odgovora zavisi buducnost.. Ukinuti popravni za direktore, nastavnike, vaspitace! Nisi polozio- ne mozes da radis...
  • pravdaaa

    07.08.2019 07:49
    Ne verujem sta pise. Direktor ide na popravni!!! Hahaha konacno su se kletve ponavljaca ispunile!
  • Uzas

    06.08.2019 19:01
    Ponavljaci ponavljacima
    I onda cudi sto je obrazovanje i vaspitavanje dece u padu? U dvoristima ispred zgrada uvece sede nevaspitana derista, urlaju
    do 4 ujutro, pustaju seljacku muziku sa zvucnika, psuju, lome ljuljaske, klackalice i klupe predvidjene za malu decu, niko ne reaguje, recnik im je jeziv. Decu retko ko usmerava i vaspitava. Kakvi ce tek biti sa 25? Strasno. Mame i tate, recite svojoj deci da nije u redu da posle 23h prave diskoteku ispred tudjih stanova. Pozovite ih da urlaju pored vaseg kreveta ako mislite da je to lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".