Počinje sa radom Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica

Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica, koji je osnovan 20. decembra 2018. godine, počeće uskoro da radi.
Počinje sa radom Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica
Foto: Pixabay (ilustracija)
Naime, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici dala saglasnost na Program rada, Finansijski plan i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Centru, čime su ispunjeni uslovi koji se odnose na donošenje akata neophodnih za otpočinjanje rada ove ustanove socijalne zaštite. 
 
Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica je ustanova čija je delatnost organizovanje, smeštaj dece bez roditeljskoj staranja i pružanje pomoći hraniteljskoj i usvojiteljskoj porodici kojoj je korisnik poveren i biće zadužen za Severnobački, Severnobanatski i Zapadnobački upravni okrug.
 
Finansijskim planom Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od tri miliona dinara, koja su obezbeđena iz pokrajinskog budžeta. 
 
Dece bez adekvatnog roditeljskog staranja u Vojvodini ima oko tri hiljade. 
 
Pre pet godina ovakva ustanova osnovana je u Novom Sadu, a planirano je da se naredne godine osnuje i u Pančevu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".