Obnavlja se horizontalna signalizacija u blizini škola u Vrbasu

Putari JKP "Komunalac" počeli su akciju osvežavanja horizontalne signalizacije u blizini obrazovnih ustanova u opštini Vrbas.
Radovi se obavljaju uoči početka školske godine, a u cilju podizanja nivoa bezbednosti učenika.
 
Označeni su svi prilazi osnovnim i srednjim školama na području Vrbasa, nakon čega će iste poslove obavljati u selima opštine Vrbas, gde će ekipe "Puta" raditi i osvežavanje kompletne horizontalne signalizacije.
 
U "Komunalcu" apeluju na učesnike u saobraćaju da tokom izvođenja radova obrate pažnju na radnike i da poštuju propisana ograničenja brzine, naručito u blizini škola.  
  • komsija

    22.08.2019 14:30
    au jebt koji si ti pacenik . evo ti i od mene jedan idi sad placi mami sto si dobio minus , mrznja sipa iz svake tvoje pore bas cudno sto si pokupio minuse pa se svadjas ovde sam sa sobom . leci se majmune vec jednom
  • V

    22.08.2019 06:03
    botovi
    kako je moguće da, u sredini koja većinski koristi latinicu, na moj komentar o neprimerenosti ćirilice na saobraćajnim znakovima stigne samo 2 plusa, a 24 minusa (i to 20ak tokom noći)?

    Nijedan komentar sa kontraargumentom, nego samo minusevi!

    Očigledno se radi o botovskoj aktivnosti.
    I to verovatno sa 1, garant beogradske IP adrese.

    Nažalost, na 021 broj pluseva i minuseva neko vreme već nije ogledalo stvarnog mišljenja čitalaca i ne sme se uzimati u obzir.
  • V

    21.08.2019 17:51
    ćirilica u saobraćaju?!
    jedina, svrha saobraćajnih znakova je da budu informativni i što informativniji što širem krugu učesnika u saobraćaju.

    Saobraćajni znakovi ne služe da "čuvaju" ćirilicu, koja inače samim tim što se nalazi čak i na saobraćajnim znakovima, ne da nije ugrožena, nego je debelo privilegovana.

    U zemlji čiji većinski narod ima 2 pisma koja se mogu ravnopravno koristiti i od kojih je jedno latinica, logično bi bilo da su saobraćajni znakovi samo na latinici. To je i dalje srpski jezik i nema nepotrebnog dupliranja, zbunjivanja, a bogami i troškova.

    Tekst "Škola" napisan latinicom biće dovoljno informativan ne samo vozačima iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rusije, nego kako njima, tako i svima ostalima koji će moći da ukapiraju o čemu se radi jer je i sama ta reč internacionalna. Ćirilicom, velika većina stranaca neće znati o čemu se radi.

    Mnogostruko su veće šanse da će veći broj vozača usporiti ako vide "Škola" napisano latinicom (kao što je u Novom Sadu do nedavno i bilo).

    Ali neko je u međuvremenu odlučio da je "čuvanje" ćirilice bitnije od čuvanja života, uključujući živote dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.