Zrenjanin dobio regionalni startap centar

Regionalni startap inovacioni centar otvoren je danas u Zrenjaninu.
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je prilikom svečanog otvaranja Regionalnog centra, u koji je uloženo blizu 17 miliona dinara, naglasio da ovaj banatski grad predstavlja, prema broju stanovnika, možda čak i najinovativniji grad u Srbiji u kojem mladi mogu na više od 200 kvadrata da prisustvuju besplatnim predavanjima, ali i da dobiju šansu da pokrenu svoj biznis.
 
"Grad i Republika će im pomoći da od ideje, putem mentoringa dođu do realizacije njihovih proizvoda na tržištu. Srbija je najbogatija kvalitetnim inženjerima i kvalitetnim mladim ljudima koji se danas bave inovacijama. Prošle godine je izvoz IT usluga i servisa i proizvoda bio milijardu i 150 miliona evra, a ove godine očekujemo 1,5 milijradi evra", poručio je Popović.
 
Srbija je, podseća ministar, prema oceni najrelevantnijih svetskih organizacija za analizu inovacija i startap biznisa u svetu ocenjana kao jedan od pet najboljih centara za inovacije i otvaranja startap centara u Evropi.
 
"Zrenjanin je verovatno, ako se gleda broj stanovnika, možda čak i najinovativniji grad u Srbiji jer ovde ima mnogo malih kompanija koje danas imaju veliku vrednost, koje rade za ceo svet, a prepoznat je njihov kvalitet. Siguran sam da će dolaskom velikih kineskih investitora, njihovih kooperanata i drugih fabrika u Banatu, potreba za novim startap kompanijama biti još veća", uveren je Popović.
 
Menadžerka Startit centra Marijana Milićev kaže da je u proteklih deset meseci u ovom prostoru organizovano više od 130 događaja na temu pokretanja biznisa, a kroz ovaj centar prošlo je više od 2.500 posetilaca.
 
Projekat su realizovali Grad Zrenjanin i Udruženje SEE ICT Startit iz Beograda, a dodeljenim sredstvima opremljen je prostor od 202 kvadrata koji je namenjen za rad startap kompanija. Otvaranje ovog centra deo je programa podrške države i resornog ministartva otvaranju regionalnih inovacionih startap centara, a u narednom period ovakva mesta dobiće Subotica, Stara Pazova... 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina