ATP Pančevo od ponedeljka redovno vozi, 32 vozača se vratila

Gradski i prigradski prevoz ATP-a biće normalizovan od ponedeljka, nakon što je postignut dogovor sa 32 vozača, koji su prekinuli bolovanje, rekao je direktor ATP Bojan Bojanić.
On je Tanjugu rekao da će od 41 vozača autobusa, koji su bili na bolovanju, od sutra 32 biti na svojim radnim mestima.
 
Kako je naveo, vozači su prihvatili da dobiju solidarnu pomoć do kraja godine u ukupnom iznosu od 40.000 dinara, odnosno 10.000 dinara mesečno počev od septembra.
 
Taj novac je obećao Grad Pančevo, koji je osnivač i dotira rad ATP-a.
 
Vozači su 2. septembra na bolovanju, jer im nije bilo odgovoreno na zahtev da se im se plate povećaju, tako da je uveden nedeljni režim vožnje.
 
Gradski i prigradski saobraćaj i dalje funkcioniše po redukovanom, nedeljnom redu vožnje, koji će biti normalizovan od ponedeljka.
 
"Putnici su pretrpeli mnogo i to je neizmerna šteta bez obzira na iznos novca o kome se radi, šteta u smislu odnosa putnika i prevoznika je mnogo velika. Dnevno je ATP imao manji pazar za 1,5 miliona dinara, i raskinuta su 3-4 postojeća ugovora za prevoz radnika u lokalu", objasnio je Bojanić štetu koju je firma imala i dodao da će se prema žalbama putnika postupati prema zakonu.
 
Pančevo je gradski prevoz ponudilo i kroz tender o javno privatnom partnerstvu a hoće li biti ponuda znaće se 7. oktobra, a Bojanić kaže da ima zainteresovanih.
  • Милун

    08.09.2019 02:16
    Жгадија
    Панчевачки АТП је рупа без дна, преко које свака градска власт извлачи лову. Обнова пруге Бг-Панчево је коштала 100 милиона €! 100 милона € од пореза целе Србије. И онда Атп блокира увођење Беовоза. Јер би им отели бизнис. А то би повезало Бг и Панчево и удахнуло огроман нови живот презагађеној банатској вароши... Беда.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.